Είναι το Νο2 στους 56 λόγους που γουστάρεις που είσαι Πατρινός!

Το ακούμε 47 φορές την μέρα (μπορεί και παραπάνω)!

Αν πας αλλού σε κάποια άλλη πόλη, λογικά θα σε κοιτάνε λες και μιλάς κινέζικα!

Το λένε τόσες φορές που και εσύ πλέον δεν το θεωρείς βρισιά!

Στάσου γιατί μάθαμε από την "καταξιωμένη" (δεν νομίζω) ιστοσελίδα του "Φρικιπαίδεια" (γερό τρολάρισμα) την ιστορία της λέξης "Μινάρας ή Μηνάρας" και ως συνέπεια της "Μιναρού-πολης"!


Περί ονομασίας...

Οι μηνάρες, ενικός ο Μηνάρας, είναι αρχαίος λαός των προϊστορικών Ελ ο οποίος ζει ακόμα και σήμερα σε ένα μεγάλο νησί που βρίσκετε κάτω απ'το αυλάκι στη χώρα του πουθενά.

Οι περισσότεροι μηνάρες ζουν σε μια μεγάλη πόλη την Μηναρούπολη πρωτεύουσα της νήσου. Χωρίζονται σε πολλές υπό ομάδες αφού στα βάθη των αιώνων έχουν αναμειχθεί με πολλούς λαούς.


Ιστορία...

Οι πρώτοι μηνάρες πιστεύεται ότι προέρχονταν από την Ηπειρωτική Ελλάδα και ζούσαν σε σπηλιές, η μυθολογία μας λέει ότι όταν κάποτε έφτασε εκεί ο ακατονόμαστος το έβαλαν στα πόδια και κατέβηκαν στα πεδινά γνωρίζοντας την φήμη του. Η παραμονή τους εκεί ήταν σύντομη αφού ο ακατονόμαστος ήθελε σώνει και καλά να τους συναντήσει. Τέλος μετά από πολλές καταδιώξεις έφτασαν στην σημερινή Χώρα των μηνάρων περνώντας το μεγάλο αυλάκι.

Ο μύθος μάλιστα λέει ότι εκεί που κατάφερε ο ακατονόμαστος να τους συναντήσει την άλλη μέρα έγινε η γνωστή δημιουργία του αύλακος.
Φτάνοντας στην σημερινή περιοχή όπου κατοικούν δεν βρήκαν κατοίκους εκτός από έναν τσιφλικά τον Ανδρούτσο. Ο Ανδρούτσος μιλώντας τους και τάζοντας τους Αλλαγή, δεν πολύ κατάλαβαν τι έλεγε, αλλά τους έπεισε να μείνουν εκεί μόνιμα.

Αρχαίοι μηνάρες πήραν μέρος στον Τρωικό πόλεμο και με την βοήθεια τους ο Αχιλλέας τύφλωσε τον Έκτωρα την ώρα της μάχης όταν μια... "βολή" τον πήρε στο πρόσωπο και τον στράβωσε. Με την βοήθεια των μηνάρων έπεσε και η Τροία όταν με οργανωμένες "βολές" έριξαν τα τείχη και οι Αχαιοί εισέβαλαν στην πόλη.

Ο μύθος του δούρειου ίππου είναι ένα ιστορικό τέχνασμα των υπόλοιπων Αχαιών που ζήλεψαν την δόξα των μηνάρηδων. Η συμβολή τους ήταν μεγάλη σε πολλές πολιορκίες.

Ιστορική έχει μείνει η συμβολή τους στον Ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940 όταν έτρεψαν σε φυγή τον ίδιο τον Ντούτσε.