Μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται στο ΠΕΔΥ στην αχαϊκή πρωτεύουσα με τον δεκάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται καθημερινά προκειμένου να κλείσουν ένα ραντεβού για να κάνουν τις εξετάσεις τους.

Οι ελλείψεις αφορούν σε ιατρικό προσωπικό καθώς συγκεκριμένες ειδικότητες είτε δεν υπάρχουν καθόλου, είτε είναι τόσο λίγοι που δεν γίνεται να εξυπηρετήσουν όλους τους ασφαλισμένους. Αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι να κλείνουν ραντεβού για μία εξέταση μετά από δύο ή ακόμα και τρεις μήνες για να περάσουν από τις ιατρικές εξετάσεις που θέλουν να κάνουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΠΕΔΥ της Πάτρας υπάρχει μόνο ένας γυναικολόγος για να εξυπηρετήσει δεκάδες χιλιάδες γυναίκες. Έτσι οι περισσότερες από αυτές αναγκάζονται να επισκεφτούν συμβεβλημένους εξωτερικούς γυναικολόγους, που αν έχουν καλύψει το προβλεπόμενο πλαφόν που έχει θέσει το ταμείο, καλούν τις εξεταζόμενες να πληρώσουν ένα ποσό.

Όπως αναφέρουν  οι ασφαλισμένοι στις συζητήσεις τους η κάλυψη που δίνει το ΠΕΔΥ είναι ουσιαστικά υποτυπώδης και όλα παραπέμπουν προς τον ιδιωτικό τομέα ακόμα και σε ειδικότητες που παλιότερα μπορούσε να καλύψει τόσο το ΕΟΠΥΥ, όσο και το πρώην ΙΚΑ.