Ρώσοι ερχόμενοι από το αεροδρόμιο του Αράξου, αλλά και από ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Δυτικής Ελλάδας, όπου κάνουν τις διακοπές τους, δίνουν ανάσες ζωής στην αγορά της Πάτρας.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου έρχονται από την Ρωσία την θερινή περίοδο τουλάχιστον τέσσερις με πέντε πτήσεις και αρκετοί από αυτούς έρχονται και στην Πάτρα για να δουν από κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αφήνοντας το…. ρούβλι τους στα εμπορικά μαγαζιά της πόλης.

Η πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, αλλά και τους ξενοδόχους, να μεταφέρουν γκρουπ τουριστών που διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Δυτική Αχαΐας και της Ηλείας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, έχει ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς στην αγορά της πόλης.

Οι έμποροι τονίζουν ότι οι Ρώσοι τουρίστες έχουν αναθερμάνει την αγορά που ειδικά αυτή την περίοδο είναι αρκετά πεσμένη, ενώ η έλευση των Ρώσων έχει αυξήσει και τον τζίρο των καταστημάτων εστίασης.

Η όλη δράση του Εμπορικού Συλλόγου και των υπόλοιπων φορέων φέτος το καλοκαίρι λειτουργεί «πιλοτικά» και υπάρχει αρκετή αισιοδοξία  ανάμεσα στους εμπόρους ότι οι επόμενες τουριστικές σαιζόν, τα ερχόμενα καλοκαίρια θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερες ανάσες στην θερινή τοπική αγορά.

Με ανάλογες βέβαια στοχευόμενες  κινήσεις όπως αυτή με την μεταφορά των Ρώσων τουριστών με λεωφορεία στην Πάτρα. Να σημειωθεί ότι  κύριος πόλος έλξης για τους Ρώσους τουρίστες σε ότι αφορά την Πάτρα , ακόμα και την καλοκαιρινή περίοδο,  φαίνεται ότι παραμένει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα.