Φορείς της Πάτρας ανέλαβαν πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και το βράδυ της Παρασκευής διοργανώνουν εκδήλωση στο κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Τριών Ναυάρχων.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής μεταξύ άλλων: «Ενα ασύλληπτο σε μέγεθος ανθρωπιστικό δράμα εκτυλίσσεται εδώ και τρεις εβδομάδες στη Γάζα.
Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε το μένος και την κλιμάκωση της τρομοκρατικής Ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας σε μια από τις χειρότερες σύγχρονες γενοκτονίες, ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Οι ανηλεείς βομβαρδισμοί, η χερσαία εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων και η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων έχουν προκαλέσει τραγικά αποτελέσματα με θύματα κυρίως τον άμαχο πληθυσμό και τα παιδιά.

Η σφαγή των αμάχων, των μικρών παιδιών και η θηριωδία που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός φέρνουν στις μνήμες μας αγώνες που έχει δώσει ο λαός μας για την δική του ανεξαρτησία και ελευθερία.

Οι περισσότερες εικόνες που μας έρχονται από τη Λωρίδα της Γάζας και πλημμυρίζουν τηλεοπτικές οθόνες και εφημερίδες είναι τραγικές έως αποκρουστικές και προκαλούν αποτροπιασμό και φρίκη».

Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με κάθε τρόπο στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης. Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη.  Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της Αχαΐας σε εκδήλωση αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 και ώρα 8.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40, ισόγειο) στην Πάτρα.

Θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Γάζα Ερχόμαστε» του Νασίμ Αλάτρας και θα γίνει συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού που θα παραδοθεί στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για να αποσταλεί στη Γάζα. Υπάρχει άμεση ανάγκη για φάρμακα στα Νοσοκομεία της Γάζας.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν να προσκομίσουν φάρμακα με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες, αντιβιώσεις, ράμματα, γάζες, ορούς, παυσίπονα και άλλα φαρμακευτικά υλικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης».