Είναι από τα περίεργα της ζωής. Γίνεται ένας παραγωγός κακάο να μην έχει δοκιμάσει το κύριο προϊόν της δουλειάς του; Αν ζει στην Αφρική και δουλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες για να ζήσει την οικογένειά του, γίνεται και με το παραπάνω.

Σέ ένα συγκινητικό ρεπορτάζ του VPRO Metropolis, ένας δημοσιογράφος φτάνει στο σπίτι ενός μικροπαραγωγού στην Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος πουλάει το κακάο για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του. Όταν ερωτάται εάν γνωρίζει τι παράγεται με τους κόκκους που πουλάει απαντάει αποστομωτικά πως «όχι», ενώ, σύμφωνα με το newsbomb, με παιδική αθώα αφέλεια συνεχίζει λέγοντας πως του έχουν πει πως με τους κόκκους κακάο στο εξωτερικό φτιάχνουν ένα ωραίο φαγητό αλλά δεν γνωρίζει εάν αυτό ευσταθεί. «Εγώ το κακάο το μαζεύω προκειμένου να ζήσω την οικογένειά μου», λέει.

Η έκπληξή του όταν δοκιμάζει για πρώτη φορά στη ζωή του σοκολάτα δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Δείτε το βίντεο που μας αποδεικνύει για ακόμα μα φορά πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στον κόσμο που ζούμε.


First taste of chocolate in Ivory Coast