Μια επανάσταση αποτυπώνεται σε βιβλία σε κείμενα και φυσικά στους τοίχους…

Στους τοίχους, στο μάρμαρο και στο πλακάκι όλοι έχουμε γράψει ένα κρυφό μήνυμα….

Η Νικόλ Λουκίδη βρέθηκε στην πολυσυζητημένη γειτονιά της Αθήνας, στα Εξάρχεια!

Μια γειτονιά που θυμίζει έκθεση και αν την περπατήσεις θα μυρίσεις spray ενώ θα νιώσεις δέος αν σκεφτείς πως στην περιοχή ο Νικόλας Άσιμος έδωσε τέλος στην ζωή του, ότι ο Παύλος Σιδηρόπουλος δημιούργησε εκεί και πως στην περιοχή έχουν γίνει συμπλοκές που έχουν βάψει με αίμα το πεζοδρόμιο.

Οργασμός από graffiti σε ένα τεράστιο εύρος που σου προκαλεί απορία! Εκεί οι άνθρωποι έχουν αφήσει αποτύπωμα, ένα tattoo στο δέρμα της πόλης!


Λέξεις, σχήματα, συμβολισμοί που γράφονται και ξαναγράφονται… Αν προσέξεις κανείς πιο προσεκτικά θα διαβάσει στους τοίχους την ιστορία της χώρας μετά την κατοχή…

Εξέγερση και θρήνος σε μια περιοχή στην οποία βρίσκεται η νεώτερη ιστορία της Ελλάδος!

Από πολύ παλιά τα Εξάρχεια αναδείχθηκαν στην κατεξοχήν «επαναστατική» περιοχή συγκεντρώνοντας διανοούμενους, αναρχικούς, φοιτητές, αριστερούς και πολλούς άλλους… Εκεί είναι όλοι!


Η παρουσία διανοούμενων αλλά κι η έντονη πολιτικοποίηση που κυριαρχεί στα Εξάρχεια καθώς και οι σχολές έχουν ευνοήσει πολύ την παρουσία πολλών βιβλιοπωλείων και βιβλιοθηκών στη περιοχής.

Οι τοίχοι στα Εξάρχεια θυμίζουν ένα βιβλίο στο οποίο οι σελίδες γράφονται και ξαναγράφονται.

Ένα μεγάλο βιβλίο που αν είχε μουσική θα ήταν underground!

Είναι μια ωραία γειτονιά στην οποία έχει πάντα φασαρία και αυτοκίνητα… Ένα «γκέτο» στον οποίο μένει αρκετός κόσμος που πάντα θα έχει να σου διηγηθεί μια ιστορία για την περιοχή…