Την Δευτέρα στις 4 Αυγούστου και την Τρίτη στις 5 Αυγούστου έρχεται στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας η κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη».

Πρόκειται για την αντι- μιλιταριστική κωμωδία του Αριστοφάνη που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συμπαραγωγή της Highway και της Λυκόφως, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις και την Μαρία Καβογιάννη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Λυσιστράτης.

Η παράσταση είναι ανατρεπτική με έναν εξίσου ανατρεπτικό σκηνοθέτη να βάζει την στόφα του στο έργο, με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβoυλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης και τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία.

Παίζουν ακόμη η Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη, η  Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλοί ακόμη σπουδαίοι ηθοποιοί. Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη, οι στίχοι των τραγουδιών του Γιώργου Μπακόλα  και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα, την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».


Λίγα λόγια για το έργο

H Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, μία από τις σπουδαιότερες κωμωδίας της παγκόσμιας δραματουργίας. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν.

Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.