Εκπληκτική ομορφιά, καταγάλανα νερά, ανεπανάληπτο θέαμα!

Η ομορφιά της Λίμνης Τσιβλού στην Ακράτα προσελκύει κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες και όχι άδικα…

Αποτελεί έναν θαυμάσιο προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου! Το καλοκαίρι δείχνει εκπληκτικά και αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη για πικ νικ και πεζοπορία…

Αυτό που επίσης συναρπάζει είναι πως από οποιαδήποτε πλευρά και να δεις την λίμνη η θέα είναι εκπληκτική.

Πρόκειται για ένα ειδιαλλιακό οικοσύστημα περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο καστανοδάσος, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και πεύκα.

Η λίμνη αγκαλιάζεται από τις οροσειρές του Χελμού στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο αλεπούδες, ασβοί, νυφίτσες και βίδρες.

Τα πλατάνια και οι βελανιδιές, με τα τζιτζίκια να τραγουδούν ασταμάτητα το καλοκαίρι, δίνουν μια ανεπανάληπτη μουσική υπόκρουση.

Πριν πάτε όμως πρέπει να ξέρετε:


1. Η Λίμνη Τσιβλού είναι ένα δημιούργημα εξ ολοκλήρου της φύση μόλις 100 χρονών. Η Λίμνη Τσιβλού δημιουργήθηκε όταν σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή το 1913, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δύο χωριά. Η κατολίσθηση παρέσυρε χιλιάδες τόνους χώματος και βράχων οι οποίοι εξαφάνισαν κυριολεκτικά το χωριό Συλίβαινα (είχε γίνει εγκατάλειψη των οικιών) ενώ καταπλάκωσαν το χωριό Τσιβλός από όπου και πήρε το όνομα της.

2. Η λίμνη Lac de Vallon στην Γαλλία έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Τσιβλού καθώς και αυτή είναι νέα (70 χρονών περίπου) και σχηματίστηκα από φυσική κατολίσθηση

3. Η Τσιβλού μαζί με τη Δόξα στην Κορινθία είναι οι δύο ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου.

1. Η Λίμνη Τσιβλού είναι ένα δημιούργημα εξ ολοκλήρου της φύση μόλις 100 χρονών. Η Λίμνη Τσιβλού δημιουργήθηκε όταν σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή το 1913, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δύο χωριά. Η κατολίσθηση παρέσυρε χιλιάδες τόνους χώματος και βράχων οι οποιοι εξαφάνισαν κυριολεκτικά το χωριό Συλίβαινα (είχε γίνει εγκατάλειψη των οικιών) ενώ καταπλάκωσαν το χωριό Τσιβλός από όπου και πήρε το όνομα της.
2. Η λίμνη Lac de Vallon στην Γαλλία έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Τσιβλού καθώς και αυτή είναι νέα (70 χρονών περίπου) και σχηματίστηκα από φυσική κατολίσθηση
3. Η Τσιβλού μαζί με τη Δόξα στην Κορινθία είναι οι δύο ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου.


4. Θεωρείται από τις βαθύτερες λίμνες. Το αρχικό βάθος της ήταν τα 80 μέτρα ενώ διαμορφώνεται κάθε χρόνο ανάλογα τις βροχές.

5. Το όνομα της διαφορετικά είναι «μικρή Ελβετία» λόγω του αλπικού τοπίου που παρουσιάζει τους χειμερινούς μήνες

6. Στα ήσυχα νερά της λίμνης ζουν πολλοί υδρόβιοι κάτοικοι όπως καραβίδες, κυπρίνοι και κουνουπόψαρα, ενώ στα γειτονικά βουνά χρυσαετοί, γύπες και πετρίτες φτιάχνουν τις φωλιές τους και πετούν κατασκοπεύοντας την γύρω περιοχή. Επίσης, λόγω του πυκνού ελατοδάσους, η περιοχή θεωρείται ένας θαυμάσιος μελισσότοπος.


7. Η καλύτερη αθλητική δραστηριότητα είναι η κωπηλασία στην μικρών διαστάσεων (200 στρεμμάτων) επιφάνεια της!

8. Χρειάζεσαι περίπου 2 ώρες για να την περπατήσεις ενώ έχει απίστευτη «ηχώ». Αν φωνάξεις θα σε ακούσουν παντού...


Η διαδρομή για να φτάσετε από Πάτρα είναι πολύ όμορφη… Θα συναντήσετε έλατα κάθε λίγα μέτρα! Θα βγάλετε αμέτρητες φωτογραφίες και πόζες σε εξαιρετικό φόντο ενώ αν σας ανοίξει την όρεξη ο καθαρός αέρας θα μπορέσετε στα 12χλμ να γευτείτε τις νοστιμιές του χωριού Ζαρούχλα. Εκεί υπάρχει ποικιλία από ψησταριές και μαγαζάκια ενώ καλό θα ήταν να σκεφτείτε και την λύση του πικ-νικ αφού στην περιοχή υπάρχον ιδανικές τοποθεσίες γι αυτό.

Live your myth in Achaia!