Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του Θεάτρου των Αγρών, Γιάννη Σωμαράκη, πέρασαν αστυνομικοί χθες το βράδυ, αφού διέκοψαν τη συναυλία του Αρμενοσύριου καλλιτέχνη Haig Yazdjian που βρισκόταν σε εξέλιξη στην Κρήτη. Αιτία ήταν η καταγγελία της ΑΕΠΙ για τα δικαιώματα ενός τραγουδιού, που δεν είχαν πληρωθεί.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το newsbeast, έφθασαν στο χώρο και συνέλαβαν τον κ. Σωμαράκη για τα δικαιώματα παραδοσιακού τσιγγάνικου τραγουδιού της Αρμενίας. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που φέτος οι εκδηλώσεις στο Θέατρο των Αγρών παρέχονται με προαιρετικό αντίτιμο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός πρέπει να απευθύνεται ελεύθερα σε όλο τον κόσμο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Θέατρο των Αγρών, αναφέρει: «Μια συναυλία απόψε στο Θέατρο των Αγρών μετατράπηκε σε ρεσιτάλ ασυδοσίας της ΑΕΠΙ η οποία έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του Θεάτρου Γιάννης Σωμαράκης στο Κυπαρίσσι επειδή δεν είχαν πληρωθεί τα δικαιώματα για… ένα τραγούδι! Η ΑΕΠΙ και ίσως και άλλοι που ενοχλήθηκαν από το προαιρετικό αντίτιμο απόψε έβαλαν χειροπέδες όχι στο ιδιοκτήτη αλλά στον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης. Το τραγούδι που στάθηκε αφορμή να συλληφθεί η ψυχή του Θεάτρου των Αγρών ήταν ένα παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι της Αρμενίας που έχει διασκευαστεί με ελληνικούς στίχους, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ τους αστυνομικούς που εκτέλεσαν την εντολή του. Σε μια εποχή που το Θέατρο των Αγρών προσφέρει τις φετινές του εκδηλώσεις με προαιρετικό αντίτιμο οι χειροπέδες και οι ακροβολισμένοι και οπλισμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θεατών, επιβεβαίωσαν την άποψη ότι από την μουσική στην Ελλάδα πρέπει να πλουτίζουν οι λίγοι και οι εκλεκτοί της ΑΕΠΙ».