Μπορεί στο παρελθόν ένα διαζύγιο να αποτελούσε ντροπή, ωστόσο, σήμερα που παραπάνω από τα μισά ζευγάρια έπειτα από κάποια χρόνια γάμου αποφασίζουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους στις ζωές τους, ένας χωρισμός αποτελεί απλώς μια καλή αφορμή για ένα ακόμη πάρτι. Ισάξιο με αυτό του του πάρτι γάμου, στα οποία υπάρχει μάλιστα και η απαραίτητη τούρτα, διακοσμημένη κατάλληλα. Μάλιστα το συστήνουν και οι ειδικοί.

«Εάν κάποιος από το ζευγάρι μοιάζει κολλημένος με το παρελθόν και σκέφτεται συνέχεια τον πρώην του, τότε ένα πάρτι με τούρτα χωρισμού, είναι ένα σαφές σημάδι ότι προχωρά μπροστά στη ζωή του», σημειώνει ψυχολόγος ειδικός στη συμβουλευτική γάμου.

Μια, λοιπόν, από τις νέες τρέλες που κατακλύζουν το εξωτερικό είναι τα πάρτι χωρισμού, με τους ζαχαροπλάστες να βλέπουν τις παραγγελίες τους για το σχετικό γλυκό να αυξάνονται ραγδαία. Η τούρτα χωρισμού, η οποία κοστίζει στη Μεγάλη Βρετανία από 50 λίρες και η τιμή της μπορεί να φθάσει στα ύψη, είναι διακοσμημένη κατάλληλα.

Με τους πρώην συζύγους να βγάζουν όλη τη χολή τους στην τούρτα, γράφοντας επάνω στα γλυκά βρισιές, απεικονίζοντας τους πρώην τους σε λίμνες αίματος ή ακόμη κάνοντας και την... κηδεία του γάμου τους, οι εν λόγω τούρτες αν και μακάβριες σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπες. 


Η διακόσμηση των γλυκών

Τον τίτλο τής πιο μακάβριας τούρτας, σύμφωνα με το iefimerida, κερδίζει με ευκολία το γλυκό που παρήγγειλε η Εμμα Χάρλεϊ, 40 ετών, η οποία χώρισε ύστερα από επτά χρόνια γάμου και αφού έφερε στον κόσμο δυο παιδιά, ο σύζυγός της την κεράτωσε. Η Εμμα παρήγγειλε για το πάρτι χωρισμού της μια τούρτα που είχε πάνω ταφόπλακες και ένα φέρετρο στο οποίο ήταν τοποθετημένες οι βέρες του πρώην ζευγαριού. Το «RIP Mατ» που είχε γραφτεί με σαντιγί πάνω σε μια ταφόπλακα ήταν κάτι σαν το... κερασάκι στην τούρτα.


Όπως αποκαλύπτει η 36χρονη ζαχαροπλάστρια Φέι Μίλαρ από το Μπράιτον, το τελευταίο διάστημα, που έχει δει τις παραγγελίες τέτοιων γλυκών να αυξάνονται ραγδαία, της ζητείται συχνά πλέον να φτιάχνει τούρτες με τον γαμπρό ή τη νύφη (ανάλογα με την περίπτωση) να σπρώχνει, διώχνοντας τον, την νύφη ή τον γαμπρό αντίστοιχα. Ματωμένα μαχαίρια, καρχαρίες που έχουν ανοίξει τα στόματα τους και περιμένουν τους πρώην... συζύγους, αλλά και το πατρικό τους επώνυμο με μεγάλα γράμματα, είναι κάποια από αυτά που ζητούν για τη διακόσμηση της τούρτας χωρισμοί οι διαζευγμένοι για τα πάρτι τους.

Τι λένε χωρισμένες για τα πάρτι τους

Η Ελεν, 40 ετών παραγωγός ταινιών από το Νταντί, χώρισε ύστερα από δύο χρόνια γάμου, όταν ο πρώην πλέον σύζυγός της της ζήτησε να χωρίσουν γιατί ένιωθε ότι είχαν απομακρυνθεί. Την ώρα που η 40χρονη είχε αρχίσει να ονειρεύεται ένα μωρό, ο σύζυγός της πήγε στο μπάνιο, όπου εκείνη την ώρα η Έλεν έκανε μπάνιο και της είπε: «Πιστεύω ότι πρέπει να χωρίσουμε. Είμαστε εντελώς ασυμβίβαστοι». «Το πάρτι χωρισμού ήταν διασκεδαστικό. Ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες κατέρρευσα», προσθέτει.

Από την πλευρά της η 35χρονη Αστριντ Μπλάκμαν επιμένει ότι το πάρτι χωρισμού της ήταν μια καλή κίνηση. Ζήτησε να της φτιάξουν μια τούρτα με δύο καπέλα, ένα ροζ και ένα μαύρο και επάνω έγραψε με μεγάλα γράμματα το πατρικό της επώνυμο, αφού μετά το χωρισμό της άρχισε να το ξαναχρησιμοποιεί.