Είναι σίγουρα η πιο παράξενη πινακίδα της Πάτρας! Η πινακίδα που δεν βρίσκεται στους δρόμους της πόλης, αλλά σε ένα μπαλκόνι.

Πρόκειται για μία πινακίδα που βρίσκεται σε πολυκατοικία στο κέντρο της Πάτρας και η οποία σίγουρα παραξενεύει τόσο τους περαστικούς, όσο και τους οδηγούς.
Η πινακίδα θα έλεγε κανείς ότι έχει μπει από λάθος στο σημείο εκείνο, αφού εκ πρώτης όψεως χρησιμεύει για να μην…  συγκρούονται μεταξύ τους τα περιστέρια και τα πετούμενα!

Όμως ψάχνοντας το όλο θέμα κάποιος θα διαπιστώσει ότι η πινακίδα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, όχι μόνο στους οδηγούς, αλλά και στους ένοικους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας. Τα ψηλά οχήματα που περνάνε από το σημείο (λεωφορεία, φορτηγά κτλ), βρίσκουν για κάποιο λόγο στον τοίχο του μπαλκονιού της πολυκατοικίας, κάτι που φαίνεται και από τα σημάδια που έχουν αφήσει.


Προφανώς λοιπόν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, παίρνοντας την σχετική άδεια από την τροχαία, έβαλαν τη συγκεκριμένη πινακίδα για να βρουν μία λύση στο πρόβλημα τους. Η πινακίδα σύμφωνα με τον ΚΟΚ προειδοποιεί τους οδηγούς ότι υπάρχουν στον δρόμο περαιτέρω κίνδυνοι πέρα από τους ορατούς που μπορούν να δουν μπροστά τους.

Και ο κίνδυνος πράγματι δεν είναι ορατός, είναι εξ’ ουρανού και δεν είναι άλλος από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας που βρίσκει στην οροφή των ψηλών οχημάτων. Είναι και αυτό ένα από τα δεκάδες «τρελά» σκηνικά που συναντάει κάποιος οδηγώντας στους δρόμους της Πάτρας αποτέλεσμα των κακοτεχνιών και της προχειρότητας που τους χαρακτηρίζουν…