Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών συνεχίζοντας τις παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο της Μουσικής Θερινής Ακαδημίας θα παρουσιάσει ανοικτό μάθημα -σεμινάριο καθώς και Ρεσιτάλ πιάνου (Α΄Κύκλος) του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Αν. Πάππας.

Το ανοικτό μάθημα -σεμινάριο απευθύνεται σε προχωρημένους σποδαστές πιάνου, επιπέδου μέσης τάξης και ανωτέρας με κύριο θέμα την τεχνική του πιάνου.

Το ανοικτό μάθημα -σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 14 -7-2014 ώρα διεξαγωγής : 11.00-14.00, οι αιτήσεις συμμετοχής εκτελεστών με τα έργα που προτίθενται να παρουσιάσουν μπορούν να κατατεθούν στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου έως και την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 για λόγους λειτουργικότητας του σεμιναρίου.

Το ανοικτό μάθημα -σεμινάριο και το Ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιηθούνστην αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Πατρών Μαιζώνος 42 & Αράτου (Παλαιό Μουσείο). 

Την Τρίτη 15 Ιουλίου και ώρα :20.00-21.30 θα δοθεί Ρεσιτάλ Πιάνου από τον ίδιο τον διδάσκοντα Αν. Πάππας και μετά το πέρας του ρεσιτάλ θα γίνει συζήτηση για τα έργα που θα ακουσθούν και γενικά για θέματα κλασικής μουσικής για το πιάνο.

στην αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Πατρών Μαιζώνος 42 & Αράτου (Παλαιό Μουσείο). 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Αράτου 23 τηλ.2610/271087 καθημερινά από 8.00-21.00. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Άρχισε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 5 ετών με τη μητέρα του. Συνέχισε και αποφοίτησε από την τάξη της Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα λαμβάνοντας το δίπλωμα πιάνου με άριστα και Α’ βραβείο παμψηφεί.Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως υπότροφος του ιδρύματος «Τζίνα Μπαχάουερ» στη “Royal Academy of Music” στο Λονδίνο, με το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στο πιάνο με διάκριση.

Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιταλία, την Αγγλία και την Αμερική.

Ακολούθησαν εμφανίσεις σε χώρες όπως: Αμερική, Αγγλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Καζακστάν, Αρμενία. Έχοντας παίξει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως: Carnegie Hall, Southbank Center, Phillips zaal κ. ά. έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τις: London Sinfonietta, London Soloists Chamber Orchestra, Moldavia Philharmonic Cluj, George Enescu Philharmonic, Budapest Festival Orchestra κ. ά. Ανάμεσα στους μαέστρους που έχει συνεργαστεί ξεχωρίζουν οι: Ivan Fischer, John Georgiades, Diego Masson, Alexandru Lascae, Emil Simon, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Θεόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Πέτρου, Έχει ηχογραφήσει για το τρίτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, καθώς και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς WQXR (Νέα Υόρκη), Classical FM(Λονδίνο) και Radio Romania Musical (Βουκουρέστι).

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Fazil Say, τον κάλεσε προσωπικά να συμμετάσχει στο καθιερωμένο, πλέον, φεστιβάλ του στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι: Vladimir Spivakov, Chick Corea, Gidon Kremer, ενώ συμμετείχε στον κύκλο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Τα εννέα κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν σε όργανα εποχής», ερμηνεύοντας το πέμπτο κοντσέρτο.Είναι καθηγητής πιάνου στην Αθήνα