Ο Κήπος του Μεγάρου, έχει κερδίσει μεγάλο μέρος των Αθηναίων και έχει κατοχυρωθεί σαν ένας εναλλακτικός καλοκαιρινός χώρος ποιοτικής μουσικής συνεύρεσης. Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, δύο νέα κορίτσια, η Κατερίνα Πολέμη και η Katerine Duska, επέλεξαν τον κήπο του Μεγάρου ως κοινό τόπο για να διασταυρώσουν κουλτούρες με πολυπολιτισμικά στοιχεία με τις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες τους.

Την συναυλία άνοιξε η 16χρονη Αρετή Κοσμίδου ερμηνεύοντας μία σειρά διασκευών -απόPixies μέχρι Joan Baez και από Arctic Monkeys μέχρι Tuxedo Moon - σε υπέροχες ενορχηστρώσεις του Μανώλη Φάμελλου. Ανεπιτήδευτη και συγκινητική, άπλωσε με ευκολία μια εύθραυστη συναισθηματική άχλη και έδειξε ότι πατάει ‘γερά’ στα πόδια της. Στην σκηνή την διαδέχτηκε η Katerine Duska που με την χαρακτηριστική ‘μαύρη’ soulful φωνής της, ερμήνευσε διασκευές soulr&και pop. Πανέμορφη και διακριτική, κατάφερε να επιβληθεί με την εξαιρετική σκηνική παρουσία της και την αέρινη κινητικότητα της και γοήτευσε από το πρώτο τραγούδι. Δεν έλειψαν οι σκοτεινές στιγμές αλλά και οι ανάλαφρες όπως η διασκευή του ‘Στη Θάλασσα’ της Θεοδοσίας Τσάτσου. Ακολούθησε η Κατερίνα Πολέμη ακολούθησε με ένα μείγμα από αφροβραζιλιάνικη μουσική, gypsy jazzsoul αλλά και Bobby McFerrin και Αρλέτα (τα ‘Ήσυχα Βράδια’ του Λάκη Παπαδόπουλου).

Η εξωστρέφεια της Κατερίνας, η μουσικότητα και το εκρηκτικό της ταπεραμέντο της παρέσυραν τον κόσμο σε ένα κεφάτο, χαρούμενο μουσικοχορευτικό διάλογο. Επικοινωνιακή όπως πάντα και με εξαιρετικό χιούμορ η Κατερίνα κάλεσε την Katerine για το φινάλε της βραδιάς -συνυπήρξαν στη σκηνή τρεις φορές στην διάρκεια της συναυλίας- και μας αποχαιρέτησαν με μία διασκευή στο ‘Je ne veux pas travailler’.

Οι φωτογραφίες είναι από την Ελένη Αιβαλή