Η 1η ατομική έκθεση Φωτογραφίας, με θέμα "Κόκκινο στο Μαύρο" του Παναγιώτη (Τάκη για τους φίλους) Παπαθεοδωρόπουλου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Οι φωτογραφίες που παρουσίασε ο κ. Παπαθεοδωρόπουλος συνεπήραν τους θεατές που από τις 30 Μαίου όταν και άνοιξε η έκθεση, έσπευσαν να δούνε από κοντά τα "έργα" του, που σύμφωνα με επιθυμία του «θα παραχωρηθούν στον Σύλλογο Οικογενειών με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ Πάτρας) με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου».


Το άσπρο και το μαύρο αντιπροσωπεύουν το καλό και το κακό ενώ το κόκκινο μας θύμισε σε κάποιες φωτογραφίες το πάθος, την αγριότητα, τη σεξουαλική έξαψη, τη φωτιά ακόμα και τη δύναμη!

Το άσπρο και το μαύρο αντιπροσωπεύουν το αρνητικό και το θετικό και γενικά όλα τα αντίθετα.

  Το μαύρο είναι το αρνητικό, το σκοτάδι, η απουσία δυνατότητας. Το άσπρο ως άπειρο, το μαύρο ως μηδέν και ακόμα ως ζενίθ και ναδίρ, όλον και τίποτα, κενό και πλήρες, αρχή και τέλος.

Το κόκκινο είναι ένας δρώντας κραδασμός, είναι το χρώμα που συνδέεται στενά με την ίδια την δημιουργία. Μπορεί να αντανακλά εποικοδομητική ή καταστροφική δραστηριότητα.Είναι η αρσενική ενεργός αρχή, το πυρ,  το πάθος, η αγριότητα, η σεξουαλική έξαψη, η φωτιά, η υγεία, η ισχύς.»

Ο Παναγιώτης Παπαθεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1958. Πολιτικός  Μηχανικός  με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής. Εργάζεται στην ΔΕΥΑ Πάτρας.

Τις ελεύθερες ώρες του κλέβει στιγμές των δρόμων και των ανθρώπων και τις κλείνει σε φωτογραφίες...

Όσοι δεν καταφέρατε να βρεθείτε στην έκθεση μπορείτε να πάρετε μια ιδέα παρακάτω: