Το πράγμα μάλλον έχει παραγίνει στην αστυνομία της Ρωσίας. Οι γυναίκες αστυνομικοί έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το Σώμα σε... πασαρέλα με αποτέλεσμα να βγαίνουν στο δρόμο με μίνι φούστα και ψηλοτάκουνες γόβες.

Όπως δημοσιεύτηκε ρωσικη ιστοσελίδα Moscow Times, καλλίγραμμες γυναίκες αστυνομικοί έχουν φωτογραφηθεί σε ώρα υπηρεσίας ντυμένες με καυτά μίνι, προς τέρψη των ανδρών.

Η πρακτική αυτή ανάγκασε το Υπουργείο να εκδώσει διάταγμα που απαγορεύει την τροποποίηση των στολών, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η "σμίκρυνση" της φούστας που φοράνε οι γυναίκες. Επιπλέον, απαγορεύτηκε να γίνονται συνδυασμοί με πολιτικά ρούχα αλλά και η χρήση ενδυμάτων που είναι ζαρωμένα από φθορά.

 


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σεργκέι Γερασίμοφ κάνει λόγο για δυσφήμηση της ρωσικής αστυνομίας και προειδοποιεί πως δεν θα δεχθεί άλλη... τροποποίηση στις επίσημες στολές.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου της ρώσικης Αστυνομίας, Μιχαήλ Πάσκιν, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί δεν ευθύνονται για τα ακατάστατα ρούχα τους και ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει φροντίσει να παράσχει ικανοποιητικά αποδυτήρια για τους ενστόλους. Ειδικότερα για το θέμα των γυναικών συναδέλφων του και τις καυτές μίνι φούστες που πολλές από αυτές επιλέγουν να φορούν ο Πάσκιν είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο διαμαρτυρίας: "Ίσως τα κορίτσια θέλουν να παντρευτούν. Παρεμπιπτόντως πρέπει να σκεφτόμαστε και τη βελτίωση της δημογραφικής κατάστασης (της Ρωσίας)".