Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών έχει προγραμματίσει, για το χρονικό διάστημα από 1η έως και την 23η Ιουλίου την λειτουργία Θερινής Μουσικής Ακαδημίας, στην οποία θα διδάξουν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου.
Η Θερινή Μουσική Ακαδημία περιλαμβάνει κύκλους σεμιναρίων, ατομικών μαθημάτων, διαλέξεις, συναυλίες κ.α. απευθύνεται δε στους μαθητές όλων των επιπέδων του Δημοτικού Ωδείου, σε όλους τους σπουδαστές μουσικής στην πόλη αλλά και σε αρχαρίους οι οποίοι θα ήθελαν μια πρώτη επαφή ώστε το επόμενο σχολικό έτος να αρχίσουν μαθήματα μουσικής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και να παρακολουθήσουν ατομικά μαθήματα πιάνου, βιολιού, κιθάρας, φλάουτου, κλαρινέτου, κλασσικών κρουστών, drums, ηλεκτρικής κιθάρας και μπάσου, παραδοσιακών οργάνων, βασικών και ανώτερων θεωρητικών όπως και μαθήματα προετοιμασίας για εισαγωγή στις σχολές μουσικολογίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία τουΔημοτικού Ωδείου Αράτου 23 τηλ.2610271087 καθημερινά από 8.00-21.00.