Με μεγάλη επιτυχία και ενώπιον πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου στην Πάτρα, από το «Πλήρωμα 94», η Εκδήλωση Μνήμης για τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, μια ιδιαίτερη μουσικο-ποιητική παράσταση, εμπνευσμένη από την ποίηση του αλεξανδρινού ποιητή. με τίτλο «Κ. Π. Καβάφης: Απ’ έξω και τραγουδιστά».
 
Επρόκειτο για μία συναυλία της «Ομάδας Καβάφη» που ταξίδεψε στην Πάτρα από τη Σύρο για να παρουσιάσει τη δουλειά της, αποτελούμενη από απαγγελίες και ερμηνείες μελοποιημένων ποιημάτων του Καβάφη και σύντομες αφηγήσεις κειμένων για τη ζωή και το έργο του. Στην παράσταση, που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο «Επίκεντρο+», συμπεριλήφθηκαν  και στοιχεία από τη μοναδική επίσκεψη του ποιητή στην Πάτρα, το καλοκαίρι του 1901.
 
Οι δύο βραδιές άνοιξαν τις εκδηλώσεις της δεκαετηρίδας της «Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου» και παρουσιάστηκαν με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, καθώς από φέτος το «Πλήρωμα 94» αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη στην Πάτρα της εταιρίας Μ.Ε.Σ.Ο. που διοργανώνει αυτόν τον ετήσιο θεσμό και συντονίζει τις σχετικές δράσεις πανελλαδικά.
 
 

Η εταιρία «Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”» διοργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου μία εναλλακτική συνέντευξη τύπου των συντελεστών στο Αντίρριο, σε μία παραθαλάσσια περιοχή κάτω από τη Γέφυρα. Το δε «Πλήρωμα 94» φρόντισε να εμπλουτίσει το τριήμερο των Συριανών στην Πάτρα με ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο και σε εμβληματικά κτίρια της περιοχής (Ιεροί Ναοί του Αγίου Ανδρέα, Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», εγκαταστάσεις της οινοποιίας «Achaia Clauss» κ.α.).
 
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και στην ευχάριστη διαμονή της «Ομάδας Καβάφη» στην Πάτρα: τη λουκουμοποιία Σκιαδαρέση (για τη χορηγία του εντύπου της εκδήλωσης), τη «Blue Star Ferries», το ξενοδοχείο Mediterranee, την εταιρία «AchaiaStars-Γεώργιος Ηλιού», τις εκδόσεις «Γιάννης Πικραμένος», το «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας», το καφε-εστιατόριο «Παναχαϊκόν» (στα Ψηλαλώνια), το μεζεδοπωλείο «Απέριττο», το εστιατόριο «Chick and Chicken» καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας «theBest.gr» και «Λάμψη FM».  
 
Σημειώνεται πως η «Ομάδα Καβάφης» (του Πολιτιστικού Οργανισμού Άνω Σύρου) περιοδεύει εδώ και οκτώ χρόνια με τη συγκεκριμένη παράσταση, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού (Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Βρυξέλλες, Ελσίνκι, Στοκχόλμη κ.α.). «Ο ερχομός στην Πάτρα ήταν ένα ακριβό μας όνειρο» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Μπάμπης Κουλούρας, κατά την αναχώρηση των Συριανών, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τη χαρά του σχήματος που είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την καλλιτεχνική δουλειά του για πρώτη φορά μπροστά στο πατρινό κοινό. Και κατόπιν ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε «μία φιλοξενία που ήταν ζεστή, φιλική, γεμάτη αγάπη, φροντίδα και περιποίηση».