Η λήξη της φετινής χρονιάς προπονήσεων γιορτάστηκε το Σάββατο 14 Ιουνίου με δύο τουρνουά γρήγορου σκακιού 5 γύρων. Στους αγώνες συμμετείχαν 33 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες χωρισμένοι σε δύο ομάδες δυναμικότητας. Εκτός από τους νεαρούς σκακιστές του Προμηθέα, είχαμε όπως κάθε χρόνο συμμετοχή και από το φίλο σωματείο της Ακαδημίας των Σπορ.

Οι αγώνες ήταν συγκλονιστικοί από άποψης συναγωνισμού με τις πρώτες θέσεις να κρίνονται κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα του τελευταίου γύρου! Οι νεαροί σκακιστές μας όμως δεν εντυπωσίασαν μόνο με την μαχητικότητα, αλλά και με το ήθος τους. Εντυπωσιακή τάξη και ησυχία επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, ακόμα και οι λιλιπούτιοι σκακιστές του ΄β γκρουπ δεν έδωσαν την παραμικρή αφορμή για επέμβαση των δύο διαιτητών, αποδεχόμενοι τόσο την χαρά της νίκης όσο και την απογοήτευση της ήττας με ωριμότητα και αθλητικό πνεύμα!
 
Στην πρώτη ομάδα δυναμικότητας πρώτευσε ο 9άχρονος Χαράλαμπος Παπαϊωάννου με 4,5 βαθμούς σε πέντε αγώνες, αφήνοντας πίσω του παιδιά πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Στην δεύτερη και τρίτη θέση θέση ο Νίκος Καναβός και ο Παναγιώτης Χούσος με 4 βαθμούς. Στα κορίτσια πρώτευσε η Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου με 3,5/5, ενώ με τους ίδιους βαθμούς τερμάτισε δεύτερη η Ελευθερία Φερτάκη. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Αδαού Μαριαλένα.
 
Στην δεύτερη ομάδα πρώτευσε ο Δημήτρης Φερτάκης με 4,5/5, ακολουθούμενος από τον Χρυσανθόπουλο Αναστάση και τον Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο που βγήκαν δευτερος και τρίτος αντίστοιχα με 4/5. Στα κορίτσια πρώτη η Μελίνα Αγγελοπούλου με 2,5 βαθμούς, όσους και η Θάλεια Αντωνοπούλου που τερμάτισε δεύτερη. Στην τρίτη θέση η Αναστασία Λιόλιου με 2 βαθμούς.

Οι επόμενες προκλήσεις για τους νεαρούς σκακιστές μας είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκακιού Νέων-Νεανίδων που φέτος θα διεξαχθεί στην πόλη μας, στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο από 4-10 Ιουλίου.
 
Το ραντεβού μας για τη νέα χρονιά είναι το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17.00 στο Επιστημονικό Πάρκο, με παιχνίδι για τους μαθητές και συζήτηση για τις ώρες των τμημάτων με τους γονείς.