Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά γέννησε τα αβγά στο ίδιο σημείο της όμορφης παραλίας της Ηλείας

Στη ζεστή άμμο και τους φιλόξενους καταστηματάρχες, οικιστές και επισκέπτες της Κουρούτας «εμπιστεύτηκε» και φέτος τα αυγά της, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μια θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα.

Η χελώνα βγήκε στην παραλία πριν 2-3 βράδια και γέννησε τα αυγά της μπροστά από την κεντρική πλατεία και το κατάστημα του κ. Κότσιφα. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις και τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από τα προηγούμενα χρόνια οι οικιστές της Κουρούτας, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας «Αρχέλων», στη Ζάκυνθο, τα χελωνάκια αναμένονται… κάπου τον Δεκαπενταύγουστο!

Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση στους οικιστές της Κουρούτας αλλά και στους καταστηματάρχες της περιοχής είναι το γεγονός, σύμφωνα με το patrisnews,  ότι τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα τέσσερα καλοκαίρια, οι χελώνες κάνουν τα αυγά τους στο ίδιο κομμάτι της παραλίας (σε απόσταση 5 -10 μέτρων το πολύ), σε σημείο μάλιστα που αναρωτιούνται εάν… πρόκειται για την ίδια χελώνα!

Αμέσως μόλις εντοπίστηκε η φωλιά στην παραλία ειδοποιήθηκε ο Σύλλογος Οικιστών Κουρούτας που τόσο ο πρόεδρός του κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος όσο και τα μέλη του έχουν λάβει οδηγίες από το Κέντρο «Αρχέλων» και, όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν τη φωλιά με τα αυγά της Καρέτα – Καρέτα.