Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοινώνει τη λειτουργία της νέας Πύλης Πόλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα κέντρο αρωγής και υποστήριξης των φοιτητών της Περιφέρειας και ταυτόχρονης ενημέρωσης του κοινού και δικτύωσης με τους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έδρα της Πύλης-Πόλου, η οποία θα καλύπτει το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα είναι η πόλη της Τρίπολης και το γραφείο θα εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά μεταξύ 10 π.μ. και 6 μ.μ. (Πετροπούλειο Κληροδότημα, Μαλλιαροπούλου 1, Πλατεία Πετρινού, Τρίπολη, Τηλ./fax 2710230263, email: [email protected]).

Η δημιουργία Πυλών-Πόλων στις Περιφέρειες της χώρας αποτελεί μια καινοτόμο δράση του Ε.Α.Π., η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-13 στο πλαίσιο ενίσχυσης της δια βίου μάθησης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η δράση αυτή έχει ως στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας και του εύρους παρεχόμενων υπηρεσιών στους φοιτητές του Ε.Α.Π. (ως Πύλη γνώσης), αλλά και στη βελτίωση της πρόσβασης της ελληνικής κοινωνίας στη γνώση (ως Πόλος).

Πιο συγκεκριμένα, στους χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης, θα δοθεί η δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης των φοιτητών και πρόσβασης της τοπικής κοινωνίας σε πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, θα παρέχεται ενημερωτικό υλικό και διαδικτυακή πρόσβαση στις υπηρεσίες Ε.Α.Π.

Στις 20 Ιουνίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της Πύλης-Πόλου. Θα προηγηθεί στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, Πλατεία Πετρινού.