Ο νεαρός, αφού ξεκαθαρίζει ότι επιλέγει το ποδόσφαιρο, δηλώνει αποφασισμένος να ακολουθήσει την ομάδα της Παναχαϊκής όπου και αν παίζει φέτος

Είναι μία από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις αθλητών. Ο Γιάννης Μασούρας είναι αθλητής του ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα είναι αθλητής του στίβου.

Στο ποδόσφαιρο θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του Πατρινού ποδοσφαίρου και αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που τον επέλεξαν οι άνθρωποι των «κοκκινόμαυρων» για να τον φέρουν από τον Ατρόμητο Πατρών στην ομάδα τους, όταν τον είδαν, κάνοντας τον λίγο μετά επαγγελματία.

Στον στίβο αγωνιζόμενος στην ομάδα της Παναχαϊκής έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την άνεση που έχει στα σπριντ  και συγκεκριμένα στο αγώνισμα των 200μ, πετυχαίνοντας επιδόσεις και ρεκόρ που σίγουρα θα ζήλευαν αθλητές που ασχολούνται χρόνια με το άθλημα.

Ο νεαρός αθλητής μόλις στα 18 του χρόνια, φέτος τελειώνει το σχολείο και έχει όλο τον καιρό μπροστά του για να αποφασίσει τον δρόμο που θα επιλέξει. Αν και όπως μας λέει, μιλώντας στο patrasevents.gr για τους στόχους του, το ποδόσφαιρο, τον στίβο και φυσικά για την Παναχαίκή, τον δρόμο αυτόν τον έχει ήδη διαλέξει…

-Ποδόσφαιρο ή στίβο, τι είναι αυτό που προτιμάς;  

Προτιμώ το ποδόσφαιρο φυσικά. Είναι το άθλημα που λατρεύω, γιατί έχει άγχος, έχει ένταση, έχει πάθος… Είναι ένα άθλημα που είναι διαφορετικό και κατά την άποψη μου δεν συγκρίνεται με κανένα.

-Ναι όμως οι επιτυχίες έρχονται από τον στίβο… Έχεις πετύχει μία από τι καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία των εφήβων στα 200 μέτρα.

Σίγουρα οι επιτυχίες έρχονται από τον στίβο, μου αρέσει το αγώνισμα που κάνω, αλλά το ποδόσφαιρο, πώς να το κάνουμε, δεν το αλλάζω με τίποτα.

-Τι είναι αυτό που σκέφτεσαι όταν είσαι έτοιμος στην αφετηρία για να τρέξεις; Πώς αισθάνεσαι τότε;

Υπάρχει ένα άγχος, αλλά το ξεπερνάω εύκολα. Μπαίνω στο γήπεδο και τρέχω. 


-Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

Στόχος μου είναι να παραμείνω στο ποδόσφαιρο. Να δουλέψω σωστά, να κάνω το καλύτερο που μπορώ και να παίξω κάποια στιγμή στην βασική ομάδα της Παναχαϊκής.

-Πες μου δύο λόγια την φετινή πορεία της Παναχαϊκής

Ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, είχαμε υψηλούς στόχους, αλλά στη συνέχεια τα αποτελέσματα δεν μας δικαίωσαν. Σίγουρα δεν ήταν μία καλή χρονιά για την Παναχαϊκή.

-Το γεγονός πως ότι και να γίνει στην Παναχαϊκή, όποια διοίκηση και αν προκύψει και όπου και αν αγωνιστεί, την νέα χρονιά η ομάδα θα στηρίζεται κυρίως σε παίκτες μικρούς στην ηλικία, τι σημαίνει για σένα αυτό;

Από την μία δεν είναι τόσο καλό για την ομάδα να μην μπορεί να πάρει με μεταγραφή έμπειρους παίκτες. Από την άλλη όμως είναι μία κατάσταση που ευνοεί εμάς τους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές που ψάχνουμε την ευκαιρία. Είναι αν μη τι άλλο είναι μία σημαντική  ευκαιρία για μας που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε.

-Η ομάδα όμως την νέα περίοδο παίζει να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ. Το ξέρεις αυτό, έτσι δεν είναι;

Το γνωρίζω και αν μη τι άλλο δεν είναι ότι καλύτερο για την Παναχαϊκή και την Πάτρα. Η Παναχαϊκή είναι μία ιστορική ομάδα, με φοβερή δυναμική και οι φίλαθλοι της αξίζει να την δουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

-Ναι, όμως από την άλλη δεν θα είναι μια αρχή για την Παναχαϊκή, γυρίζοντας σελίδα;

Σου είπα και πριν ότι η Παναχαϊκή είναι μία ιστορική ομάδα και αυτό δεν σβήνει με τίποτα. Εγώ ως ποδοσφαιριστής θα την ακολουθήσω, θα είμαι μαζί της όπου και αν αγωνίζεται. Θα την ακολουθήσω και θα δώσω το καλύτερο που μπορώ για αυτήν.


-Το πιο τρελό σου όνειρο ποιο είναι για τα επόμενα χρόνια;

Δεν κάνω τρελά όνειρα ούτε έχω συγκεκριμένους στόχους. Αυτό που θέλω είναι να βελτιώνομαι συνεχώς, να μην παραμένω στάσιμος, αλλά να γίνομαι ολοένα και καλύτερος, δουλεύοντας και προσπαθώντας καθημερινά για να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται.

-Μέχρι στιγμής ποια είναι η καλύτερη στιγμή της αθλητικής σου πορείας;

Όταν με κάλεσαν οι προπονητές μου στην ομάδα ποδοσφαίρου της Παναχαϊκής να κάνω την πρώτη μου επαγγελματική μου εμφάνιση.


-Πες μου δύο λόγια για την ομάδα στίβου της Παναχαϊκής που όλο το διάστημα σε αγκάλιασε;  

Με αγκάλιασε και ήταν φιλόξενη από την αρχή. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Όλους. Από τους προπονητές έως και τα παιδιά με τα οποία έχουμε γίνει μία παρέα.  Η Παναχαϊκή είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ομάδες στίβου σε όλη την Ελλάδα και αυτό φαίνεται μέσα από τις επιδόσεις των αθλητών της. Είναι μία οικογένεια. Το ποδόσφαιρο όμως όπως σου είπα και πριν δεν το αλλάζω.


Με την προπονήτρια της ομάδας Στίβου της Παναχαϊκής Αλέκα Σιούλη


Με το μετάλλιο κρεμασμένο στον λαιμό του


Το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Παναχαϊκής