Στις 24 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr ώστε να συμπληρώσουν το απαραίτητο έντυπο, το γνωστό Μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν το Μηχανογραφικό 2014 θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 18 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στη συνέχεια θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν το Μηχανογραφικό 2014 σε συγκεκριμένη προθεσμία:

Αρχικά κάνοντας κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και τελικά την οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση) μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα. Μέσα στην προθεσμία, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειο του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2).

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην χάσουν τις προθεσμίες, καθώς θα μπορούν να συμπληρώσουν τα Μηχανογραφικά Δελτία έως τη Δευτέρα 14-7-2014.