Σύμφωνα με τον επικεφαλή της "Νέας Πόλης" η νέα δημοτική αρχή αποφεύγει να καταθέσει μία σταθερή πρόταση για το θέμα της διαχείρισης του νερού

Ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης», Κώστας Χριστόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μας προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή λαμβάνει στο θέμα της διαχείρισης του νερού από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου μια γενική θέση «να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτη», αποφεύγοντας να καταθέσει μια ρεαλιστική πρόταση που να εγγυάται ότι η Πάτρα και οι συμπολίτες μας δεν θα μπλέξουν σε περιπέτειες μελλοντικά.

Επιλέχθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή στην πρόσφατη σύσκεψη που συγκλήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εκφραστεί η άποψη ότι το φράγμα πρέπει να λειτουργήσει από το κράτος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Αναρωτιόμαστε, ποιος θα ήθελε το αντίθετο;

Πιστεύουμε όμως ότι ο Δήμος Πατρέων οφείλει να έχει ξεκάθαρη θέση πάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, και να μην στηρίζει την πολιτική του σε λαϊκούς αγώνες με μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας, δίνοντας την ευκαιρία στο κράτος να επιβάλει μονομερώς το μοντέλο διαχείρισης που θέλει και το εξυπηρετεί.

Μια τέτοια πολιτική αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μας επιβληθεί άνωθεν η χειρότερη για τους συμπολίτες μας «λύση», όσο εμείς δεν καταλήγουμε στη σύνθεση ενός διαδημοτικού –και μόνο- φορέα διαχείρισης που θα υπερασπίζεται το κοινωνικό συμφέρον.

Συμφωνούμε –και το δηλώσαμε και προεκλογικά- ότι, το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και συνεπώς δεν μπορεί, παρά να θέλουμε όλοι να διασφαλιστεί η δημόσια-κοινωνική διαχείρισή του.  Εκτιμούμε όμως ότι βασικός εγγυητής στη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του νερού μπορεί να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αν εκτός από εμάς και τους συνδημότες μας, συμφωνεί και η νέα δημοτική αρχή ότι σ’ αυτό τον δρόμο πρέπει να πορευθούμε, θα πρέπει να πάρει σαφή θέση άσχετα με τις δεσμεύσεις που μπορεί να έχει αναλάβει, και να είναι πιο έτοιμη στην επόμενη σύσκεψη που θα συγκαλέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».