Ήταν 1996 όταν ο τότε 18χρονος Τριαντάφυλλος άφησε πίσω του τη Ρόδο και ήρθε στην Αθήνα. Τότε κυκλοφόρησε το πρώτο του single με το τραγούδι «Βλέπω κάτι όνειρα» και έγινε ξαφνικά πολύ γνωστός. Το βίντεο κλιπ του μάλιστα έπαιζε συνέχεια στην τηλεόραση και τα αφιερώματα για εκείνον στα περιοδικά της εποχής ήταν πάρα πολλά.

Το 1997 ο Τριαντάφυλλος κυκλοφόρησε την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο την πρώτη του επιτυχία που έγινε χρυσή και συνεργάστηκε με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, η οποία μόλις είχε κατέβει από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, υπέγραψε αρκετά τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο ενώ το «Μη γυρίσεις ξανά» έγινε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της εποχής. Γνωστό έγινε ακόμη και το «Μη με τρυπάς σαν το τριαντάφυλλο».

Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το «Γράμματα και αφιερώσεις». Γνωστό τραγούδι του δίσκου ήταν και το «Αν περάσεις την πόρτα» και πολλά ακόμη.

Ο Τριαντάφυλλος έγινε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της λαϊκο-ποπ σκηνής. Το 1999 κυκλοφόρησε το «Η αγάπη δεν περνάει» με τραγούδια όπως το «Μωρό μου», «Έλα όμως που δεν περνάει», κ.ά. Για τα επόμενα δύο χρόνια έβγαλε δύο δουλειές, όχι όμως με τόσο μεγάλη επιτυχία. Και σιγά σιγά άρχισε να χάνεται από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως λέει μάλιστα εκείνος, δεν εξαφανίστηκε ποτέ. «Πάντα είχα δουλειά, απλά δεν φαινόταν στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα. Ποτέ δεν κατάλαβα τι έγινε και σταμάτησε όλο αυτό».

Ο τραγουδιστής συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις εμφανίσεις του, όπως αναφέρει στο newsbeast, σε μικρότερες πίστες ενώ πριν από περίπου ένα χρόνο κυκλοφόρησε και ένα single με δύο τραγούδια. Ο Τριαντάφυλλος διανύει μάλιστα την καλύτερη περίοδο της ζωής του αφού είναι πολύ ερωτευμένος με τη Δήμητρα, μικροβιολόγο στο επάγγελμα, η οποία του έχει κλέψει την καρδιά.

Ο τραγουδιστής πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό να κρατάς χαμηλό προφίλ και θεωρεί ότι όταν είσαι καλός και έχεις ταλέντο δεν χάνεσαι. Γι’ αυτό προτείνει στους νέους να δοκιμάσουν την τύχη στο τραγούδι, αλλά, δεδομένων των καιρών, καλό είναι, όπως επισημαίνει, να αποκτήσουν και άλλα εφόδια για το επαγγελματικό τους αύριο.