Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις την Παρασκευή!

>Δεν ξέρω τι έγινε αλλά όλα τα σχέδια για την Παρασκευή κατέρρευσαν! Γιατί; Τι γιατί; Δεν διαβάσες τον τίτλο; Ανάδρομος Ερμής, Πανσέληνος και "Παρασκευή και 13"!
 
Πάρε μια Πανσέληνο και αν δεν είσαι ρομαντικός να περιμένεις διάφορα. Οι θρύλοι για την επίδραση της πανσελήνου στον άνθρωπο ξεκίνησαν  κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, όταν υπήρχε η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε λυκανθρώπους ακόμα και σε βρικόλακες όταν είχε πανσέληνο.

Μέχρι και σήμερα, η θεωρία του "σεληνιασμού" και των μυστικιστικών δυνάμεων της πανσελήνου είναι ευρέως διαδεδομένη. Γίνεται λόγος για αυτοκτονίες, ανθρωποκτονίες, τροχαία ατυχήματα, χωρισμούς, ανατροπές και εντάσεις, ενώ θεωρείται πως η εγκληματικότητα "χτυπάει" κόκκινο.

Παρασκευή και 13...

Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εκτιμάται ότι υποφέρουν από τη φοβία της Παρασκευής και 13, θεωρώντας την, την πλέον γρουσούζικη ημέρα του χρόνου. Διεθνής έρευνα μάλιστα έχει δείξει ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις θεωρεί τον εαυτό του προληπτικό.

Οι προληπτικοί θεωρούν την συγκεκριμένη ημέρα την πιο γρουσούζικη του χρόνου και παίρνουν τα μέτρα τους. Ήδη έχουν αρματωθεί με σκόρδα και μπλε χάντρες, ενώ το πέρασμα κάτω από σκάλα ή το άνοιγμα ομπρέλας μέσα στο σπίτι απαγορεύονται δια ροπάλου.


Ο Ερμής παίρνει ανάποδες!

Ο ανάδρομος μπήκε και το καταλάβαμε! Από που το καταλάβαμε; Κοίτα, σε περίοδο ανάδρομου Ερμή πρέπει να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά για τα παρακάτω χαριτωμένα: Να μην μπορείς να πάρεις αποφάσεις, ή όταν τις παίρνεις να είναι οι χειρότερες δυνατές. Να πηγαίνεις ταξίδι και στο δρόμο να μένεις από βενζίνη και το βενζινάδικο να βρίσκεται δέκα χλμ μακριά. Να περιμένεις ένα σημαντικό τηλέφωνο και το τηλέφωνο να χτυπάει μόνο για να σε ρωτήσουν αν ενδιαφέρεσαι για το διακοσμητικό ψάρι τοίχου που τραγουδάει.

Ακολουθούν οι 5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να την βγάλεις καθαρή...


1) Mην λες ότι σου κατέβει!

Αυτές τις μέρες που η επικοινωνία δυσκολεύει, δεν βλάπτει να μην αφήνεις τη γλώσσα σου να πηγαίνει πιο γρήγορα από το μυαλό σου. Διότι, ως γνωστόν, η προαναφερθείσα γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει...


2) Ευθύτητα και αμεσότητα!

Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να αποκρυπτογραφούν τους… χρησμούς σου. Πες λοιπόν αυτό που έχεις να πεις ξεκάθαρα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για την επικοινωνία σου με πρόσωπα τα οποία μετράνε ιδιαίτερα στη ζωή σου. Πρόσεξε ιδιαίτερα τα γραπτά μηνύματα, που παρερμηνεύονται ευκολότερα.

3) Ασχολήσου με τον ευατούλη σου!

Αν δεν μπορείς να δράσεις, εκμεταλλεύσου το διάστημα αυτό ώστε να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για δράση. Κάνε πράγματα που θα σου δώσουν δυνάμεις για τα περαιτέρω, όταν με το καλό θα περάσουν αυτές οι μέρες που βρίσκεσαι στο stand-by. Τρώγε πιο υγιεινά, κοιμήσου περισσότερες ώρες, μούλιασε στην μπανιέρα σου. Απόλαυσε το dolce far niente, που μεταφράζεται σαν «η γλύκα της απραξίας»…

4) Να ολοκληρώσεις αυτά που έχεις αφήσει στη μέση...

Ξεκίνησες να ξεκαθαρίζεις την ντουλάπα σου αλλά την παράτησες στη μέση. Εδώ και τόσο καιρό θέλεις να πετάξεις τα άχρηστα χαρτιά και τους παλιούς λογαριασμούς, αλλά ποτέ δεν ασχολείσαι. Τα χώνεις σ’ εκείνο το έρμο συρτάρι που κοντεύει να μην μπορεί να κλείσει από τη σαβούρα. Είπες να σβήσεις τις άχρηστες φωτογραφίες από το κινητό, αλλά κι αυτό στη μέση έμεινε. Ευκαιρία να «επιστρέψεις» σε ό,τι έχεις αφήσει ανολοκλήρωτο και να ξεμπερδέψεις μια και καλή μαζί τους.

5) Κάνε Save για το δικό σου καλό!

Ο ανάδρομος Ερμής είναι η αγαπημένη εποχή για να τα… φτύνει η υψηλή τεχνολογία. Σκληροί δίσκοι κρασάρουν, πολύτιμα αρχεία εξαφανίζονται, προγράμματα κολλάνε σαν να τα πασάλειψες με μέλι. Εννοείται πως οι προαναφερθείσες εργασίες τακτοποίησης και διάσωσης των αρχείων σου πρέπει να έχουν γίνει πριν ο Ερμής μπει σε ανάδρομη πορεία. Την επόμενη φορά να το έχεις υπόψη σου. Αλλά και τώρα σώσε ό,τι προλαβαίνεις και μην προκαλείς άλλο την τύχη σου!