O Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Το Κέντρο Πληροφόρησης των Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς, επισκέφθηκε σήμερα, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου.

Ο Γενικός Γραμματέας, αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημερώθηκε για τις δράσεις του από την συντονίστρια του φορέα διαχείρισης, Γεωργία Καραμπέρου, περιόδευσε σε μεγάλο τμήμα της προστατευόμενης, από τη συνθήκη Ramsar, περιοχής.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Διδασκάλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πραγματοποιείται από το φορέα διαχείρισης του σημαντικότατου βιοτόπου του δάσους της Στροφυλιάς, είναι καθοριστική για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στη νέα γενιά.

Περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και διεθνώς αναγνωρισμένες, όπως η συγκεκριμένη, οφείλουμε να τις διατηρήσουμε και να τις αναδείξουμε, κληρονομώντας τις στις επόμενες γενιές. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μία ευκαιρία να αναζητήσουμε την ανθρωπιστική και πολιτιστική διάσταση της βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης.

Αποτελεί, επίσης, την προσωπική πρόσκληση – πρόκληση για κάθε έναν από μας να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη και να μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση πάνω του. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια».