Πανέμορφες εκκλησίες, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και μνημεία αξιοθαύμαστα. Σε κάθε επίσκεψή μας στο κέντρο της Πάτρας, φροντίζουμε να δούμε όλα τα παραπάνω.

Όταν, όμως, το βλέμμα χαμηλώνει, τι βλέπουμε στην βάση των επιβλητικών κτιρίων και των αξιοθέατων; Σκουπίδια, είναι σε πολλές περιπτώσεις η απάντηση. Για να μην βάλουμε, όμως, όλες τις περιοχές της Πάτρας στο… ίδιο τσουβάλι, δεν ξεχνάμε και καθαρές πλατείες, που διατηρούνται χάρης στην ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιες φορές.

Από την πλατεία Γεωργίου περνούν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες και όμως αν και είναι κεντρική της Πάτρας, έχει ελλείψεις!

Πρόσφατα αναφερθήκαμε στα συντριβανάκια εκείνα που στόλιζαν την πλατεία και τώρα πια δεν λειτουργούν! Σήμερα (05/05) είναι η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος που συμβολίζει την ανάγκη συστράτευσης μπροστά στον κοινό στόχο για τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και την αειφορική διαχείριση του παγκόσμιου φυσικού μας πλούτου. 

Με την βοήθεια ενός εκ των αναγνωστών του patrasevents.gr, του Βασίλη, είδαμε το μέλλον! Όπως ανέφερε και ο ίδιος "Στο βίντεο παρακάτω πάω κάποιους αιώνες μπροστά και βλέπω πως είναι η Πάτρα μετά την αποκάλυψη!"

Είναι μεγάλο το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του πλανήτη, ως το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές. 

Μην το ξεχνάτε!


Σήμερα...


Το μετά...


APOCALYPTIC PHOTOSHOP! Project Z