"Είμαστε αντίθετοι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων" τονίζει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης

Την πάγια θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων υπενθύμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή τη δίκη των αγροτών στην Ηλεία.

«Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Είμαστε αντίθετοι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, έχει τοποθετηθεί δημόσια με ψήφισμά του από τις 29 Ιανουαρίου 2014 για ανάλογες δίκες στην Αιγιάλεια» ανέφερε ο κ.Κατσιφάρας και συμπλήρωσε:  

«Αυτός ο νέος κύκλος αγροτοδικείων που έχει ξεκινήσει, λειτουργεί τρομοκρατικά ενάντια σε κάθε κοινωνική διεκδίκηση και αγώνα. Μετά τους αγρότες της Αιγιαλείας ήρθε και η σειρά των αγροτών της Ηλείας να συρθούν στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες δε διέπραξαν κάποια εγκληματική ενέργεια, απλώς διεκδίκησαν για την επιβίωσή τους. Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων, δεν προστατεύει το γενικό καλό. Το μόνο που καταφέρνει είναι να αυξάνει το έλλειμμα δημοκρατίας και να τροφοδοτεί τα «άκρα». Πολλές από τις κατακτήσεις που σήμερα θεωρούμε αυτονόητες είναι αποτέλεσμα δυναμικών διεκδικήσεων και κοινωνικών αγώνων που έδωσαν κάποιοι παλαιότερα».