Δεκάδες νεαρά ζευγάρια έχουν φτάσει στη ρήξη, χωρίς όμως στο τέλος να προχωρούν σε διαζύγιο...

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει μειώσει τα διαζύγια μεταξύ των νεαρών ζευγαριών, όχι όμως και τους τσακωμούς μεταξύ τους.   Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, οι τσακωμοί γίνονται καθημερινοί και τα ζευγάρια καταλήγουν στους δικηγόρους.

Εκεί υπάρχει όμως το "κόλλημα". Να προχωρήσει κανείς σε διαζύγιο ή να χωρίσουν με συμβιβασμό;Η κρίση βλέπετε έχει μειώσει τα διαζύγια καθώς δύσκολα μπορεί να πληρώσει κάποιος διατροφή ή τα έξοδα των δικηγόρων.  

Ωστόσο οι Πατρινοί δικηγόροι με την σειρά τους έχουν ακούσει πολλά και διάφορα, στη διάρκεια της διαμάχης μεταξύ των ζευγαριών με τους ίδιους να κάνουν τους " πυροσβέστες".

Από ασήμαντες έως και αστείες αιτίες που σίγουρα, κάτω από διαφορετικές οικονομικά συνθήκες δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ρήξη ένα άνδρα και μία γυναίκα που έχουν έρθει εις σάρκα μία.

Γιατί αυτή είναι η πραγματική αιτία, σύμφωνα με τα όσα λένε οι ίδιοι οι δικηγόροι στις μεταξύ τους συζητήσεις. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν στην καθημερινότητα ενός παντρεμένου νεαρού ζευγαριού. 

Από αφορμές, λοιπόν, άλλο τίποτα. Από το ότι ο άνδρας ροχάλιζε και δεν άφηνε την γυναίκα να κοιμηθεί, μέχρι και από ότι η σύζυγος ήταν μανιακή με την καθαριότητα και δεν άφηνε τον άνδρα ούτε να περπατήσει μέσα στο σπίτι.

Άλλο πάλι ζευγάρι βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες για να πάρει διαζύγιο λόγω ερωτικών και «ροζ» ταινιών, ενώ άλλο νεαρό ζευγάρι οδηγήθηκε στον χωρισμό λόγω φαγητού.

Οι δικηγόροι έτσι είναι στην ουσία τα θύματα των ιστοριών συζυγικής τρέλας, αφού αναγκάζονται να ακούνε το μακρύ και το κοντό των ζευγαριών που βρίσκονται σε ρήξη και τις περισσότερες φορές, μένουν σε αυτό, χωρίς να πληρώνονται και χωρίς στο τέλος να παίρνουν μία.

Γιατί είπαμε τα νεαρά ζευγάρια φτάνουν στη ρήξη λόγω κρίσης, αλλά εξαιτίας της κρίσης και πάλι, δύσκολα παίρνουν διαζύγιο.