Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η νεολαία Κομουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα με σκοπό την ανάδειξη της πολιτικής και πολιτιστικής τους πρότασης διοργανώνουν το φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2014» στον χώρο του Παλαιού Αρσακείου Πάτρας στις 6|7 ΙΟΥΝΗ.

Οι Mr. Highway Band, μια ομάδα νέων ανθρώπων που ενώθηκαν κάτω από το πρίσμα της αγάπης τους για την μουσική, παρά το γεγονός πως μπορεί να ήταν διαφορετικά τα είδη τα οποία ο καθένας αντιπροσώπευε, όμως το ροκ στοιχείο και η διάθεση του καθενός, τους έκανε να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό συγκρότημα, με θαυμαστές που πάντα το ακολουθούν.

1) Πως θα χαρακτηρίζατε την μουσική σας;

-Ειλικρινής, δηλαδή ροκ. προέρχεται από μέσα μας και προσπαθούμε να επέμβουμε όσο το δυνατόν λιγότερο, για να μείνει αναλλοίωτο το αρχικό συναίσθημα. Αυτή πιστεύουμε ότι είναι εξάλλου και η μαγεία του ροκ, το μήνυμα να είναι άμεσο , χωρίς πολλές φανφάρες!!

2) Τι σκοπούς έχετε με αυτήν;

-Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να την ακούσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. Το feedback που παίρνεις από τον κόσμο σου είναι αυτό που τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα και σε κάνει να θες να συνεχίζεις παρά τι δυσκολίες!!


MR. HIGHWAY BAND - STORY OF MY LIFE

3) Ζούμε σε μια περίοδο πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Πώς επηρεάζει την μουσική σας αυτό; 

-Αρχικά, οικονομικά καθώς είμαστε όλοι αρκετά πιεσμένοι και όπως και τα περισσότερα σπίτια έτσι και το δικό μας, έχει το δικό του χρέος. Μουσικά η κρίση αυτή σε συνδυασμό με τα επακόλουθα της - φασισμό εντός και εκτός του κρατικού μηχανισμού, μαζική αδρανοποίηση μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, έλλειψη ελεύθερου χρόνου, εξαθλίωση και αγανάκτηση- αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα κομμάτια μας. 

4) Η μουσική ιστορικά έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στους αγώνες. Πρέπει; 

-Δεν είναι ζήτημα του τι πρέπει και τι όχι, είναι ζήτημα στο αν αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μέσα ή έξω από την κοινωνία και τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι το ροκ γεννήθηκε μία εποχή κοινωνικών αναταράξεων, συνδέθηκε άμεσα με αυτούς και πρωτοστάτησε. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει να εκφράζει τα ίδια πράγματα, δηλαδή τη ρήξη με το κατεστημένο και τον κομφορμισμό. Για εμάς δεν μπορεί κάποιος να παίζει ροκ και να έχει αποκλείσει τον εαυτό του από τους αγώνες.


Mr .Highway Band_Alex K_T Nick - Death don't have no mercy

5) Κάποιες ευχές για το μέλλον...

-Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να αλλάξει πραγματικά το σήμερα και να χτίσουμε όλοι μαζί το αύριο που μας αρμόζει. 

Mr. Highway Band

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 9.00 μμ.

Ημερήσια Είσοδος 5 € 
ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ…. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες - 6936 066 262

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα 
www.anaireseis.gr
nkapatras.blogspot.gr