Η παρουσίαση του θα γίνει στο πολυχώρο του βιβλιοπωλείου "Discover".

Το νέο βιβλίο της Βασσιλικής Στρατικοπούλου "Το παρελθόν μετράει στιγμές" παρουσιάζεται σήμερα Σάββατο 31 Μαΐου στον πολυχώρο του Βιβλιοπωλείου "Discover".

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η υπεύθυνη των εκδόσεων Διώνη, κ. Ευγενία Κάππου. Κείµενα θα διαβάσει η κ. Τζένη Κοτρωνοπούλου. Στο τέλος η συγγραφέας κ. Βασιλική Στρατικοπούλου θα µιλήσει για το βιβλίο της και θα υπογράψει αντίτυπα για τους αναγνώστες της.

Η υπόθεση: Η Μαίρη γεννημένη σε λάθος τόπο μιας άλλης εποχής, αναζητεί απαντήσεις σε ερωτήματα που τη βασανίζουν εδώ και χρόνια. Φεύγει από το νησί της, την Ζάκυνθο όταν ο θεός του έρωτα της χτύπησε την πόρτα. Πίσω της όμως αφήνει αγαπημένα πρόσωπα που δεν βγαίνουν ποτέ από την καρδιά και το μυαλό της.

Εξέχουσα θέση κατέχει η μικρότερη αδερφή της, η Χρυσάνθη, της οποίας η μοίρα της επιφύλαξε το χειρότερο δώρο... Αυτή ήταν η αρχή για την αναζήτηση απαντήσεων που της ταλάνιζαν το παρελθόν και της στοίχειωναν το μέλλον.

Όλες αυτές βρίσκονται καλά κρυμμένες σε ένα κιτρινισμένο τετράδιο που κράταγε η μάνα της όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί θα το ονόμαζαν ημερολόγιο, αυτή απλά το αποκαλεί "το κλειδί του παραδείσου της".

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα...

Η Βασιλική Στρατικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Ζει και εργάζεται στα Φιλιατρά. Είναι καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και έχει δικό της φροντιστήριο ξένων γλωσσών εδώ και 17 χρόνια. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Cambridge με ειδικότητα στην δυσλεξία. Αυτό είναι το πρώτο της εγχείρημα στη συγγραφή μυθιστορήματος.