Το Σάββατο το κινηματογραφικό τμήμα των πολιτιστικών ομάδων του Πανεπιστημίου θέτει το ερώτημα...

Οι πολιτιστικές ομάδες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών είναι γνωστό ότι είναι αρκετά δραστήριες και με τις δράσεις τους δίνουν διεξόδους πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε δεκάδες νέους που σπουδάζουν στην πόλη μας.

Είναι οι ομάδες των σπουδαστών που αποδεικνύουν ότι μπορεί ο πολιτισμός στην εποχή μας να είναι σε κρίση, ωστόσο, όταν υπάρχει η κατάλληλη θέληση και πάνω από όλα η συλλογικότητα ο νέος μπορεί να ξεφύγει από το μαζικό και το τυποποιημένο που με τόσο ευκολία του πλασάρουν παντού.

«Πολιτισμός σε κρίση» λέγεται το ντοκιμαντέρ που θα προβάλλουν το Σάββατο στις 31 Μαΐου οι πολιτιστικές ομάδες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στις 9.30 το βράδυ στα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία δράση του κινηματογραφικού τμήματος των πολιτιστικών ομάδων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών με αρκετό ενδιαφέρον, προβάλλοντας ένα ντοκιμαντέρ που εκπέμπει τα δικά του μηνύματα πάνω σε ένα θέμα με πολλές κατευθύνσεις και αντιφάσεις.


Σκηνές από χορευτικές και θεατρικές δραστηριότητες των φοιτητών του Πανεπιστημίου


Στη συνέχεια οι φοιτητές των πολιτιστικών ομάδων του Πανεπιστημίου θα προβάλλουν μία αξιόλογη κινηματογραφική ταινία του Σταύρου Τσιώλη, την ταινία «Φτάσαμεε», παραγωγής 2004.

Πρόκειται για μία ταινία του Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου που αποτυπώνει  ένα πολύχρωμο μωσαϊκό χαρακτήρων, ξεδιπλώνοντας και αποκαλύπτοντας έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο που αναπνέει δίπλα μας.

Το στόρι της ταινίας εκτυλίσσεται το μήνα Αύγουστο. Το περίφημο νυχτερινό κέντρο του Μίμη «Τhe River» στη Λιβαδειά χρειάζεται ορχήστρα μιας και στους Δελφούς ξεκίνησε ήδη το Μεγάλο Συνέδριο Ελληνοαμερικανών Ομογενών. Από τα χαράματα αρχίζουν να καταφτάνουν μουσικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα για να πάρουν τη δουλειά!

Στη διάρκεια του εικοσιτετραώρου σαράντα μουσικοί και τραγουδιστές, μέσα σε αυτούς οι Γιάννης Ζουγανέλης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ταμίλα Κουλίεβα, Κωνσταντίνα, Χρήστος Τσάγκας, Μάκης Κοντιζάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Ελένη Φιλίνη, Πάνος Σκουρολιάκος, Χριστόφορος Ζαραλίκος και άλλοι παλιοί γνώριμοι και μη, προβάρουν τα τραγούδια τους, λογομαχούν, αναπολούν, φλερτάρουν, τρώγοντας σουβλάκια, πίνοντας, τραγουδώντας και παίζοντας μουσική.


Ftasamee - Mapa & Pyrotexnimata

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη

Ο Σταύρος Τσιώλης έχει γεννηθεί στην Τρίπολη το 1937. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και από το 1958 δούλεψε σαν βοηθός σκηνοθέτη και σεναριογράφος σε 54 ταινίες, πολλές από τις οποίες της Φίνος Φιλμ. Η πρώτη δική του ταινία εμφανίστηκε το 1968, μέχρι το 1970 σκηνοθέτησε τέσσερις από τις εμπορικότερες ταινίες της εποχής. Η ταινία του «Κατάχρηση εξουσίας» το 1970 είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Κατόπιν εγκατέλειψε τον κινηματογράφο για μια δεκαπενταετία και επανήλθε το 1985.

Από τα πιο γνωστά και καλύτερα φιλμ του είναι το «Ας Περιμένουν οι γυναίκες» το 1998. Οι ταινίες του έχουν ένα ιδιαίτερα προσωπικό στυλ καθώς βασίζονται στο λεπτό χιούμορ, τους αυτοσχεδιαστικούς διαλόγους και τη χρήση, πολλές φορές, ερασιτεχνών ηθοποιών. Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στα σενάριά του αποτελεί η περιπλάνηση, αρκετές φορές στον τόπο καταγωγής του, την Αρκαδία. Σε πολλές ταινίες του χρησιμοποίησε ως πρωταγωνιστή τον Αργύρη Μπακιρτζή.