Ακόμα μια διάκριση στην Πάτρα. Ο Νίκος Υφαντής κέρδισε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό φωτογραφίας της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας με θέμα "Φωτογραφίζοντας τον Καιρό".

H επιλογή, ανέδειξε ως πρώτη εικόνα, την φωτογραφία του Νίκου Υφαντή από το Ρίο της Πάτρας.  Η εικόνα που δείχνει την γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου να καλύπτεται από ένα τεράστιο κύμα προκάλεσε αίσθηση.

Με στόχο την προαγωγή και διάδοση της Μετεωρολογική Επιστήμης και των εφαρμογών της, η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία προκήρυξε τον διαγωνισμό φωτογραφίας με συμμετοχές από πολλούς που απαθανάτισαν πολλά από τα μετεωρολογικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στη χώρα μας.


Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Νίκος Υφαντης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1968. Είναι Πολιτικός Μηχανικός , παντρεμένος και έχει δύο κοριτσάκια. Με την φωτογραφία ασχολείται από το 1990. Παρακολούθησε μαθήματα στα Ν.Ε.Λ.Ε. του Δήμου Πατρών και διετέλεσε μέλος της φωτογραφικής ομάδας του ιδρύματος Τοπάλη στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και εκθέτει την δουλειά του σε πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Είναι πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας ''ΗΔΥΦΩΣ'' www.idifos.gr