Παρά τις υποσχέσεις που είχαν δώσει οι φορείς όταν το πήραν από τους αντιεξουσιαστές το κτίριο στην οδό Γούναρη είναι αναξιοποίητο

Έχουν περάσει τόσοι μήνες από την μέρα εκείνη που η αστυνομία σε συνεργασία με τους φορείς της Πάτρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε επιχείρηση εκκένωσης των χώρων που ήταν υπό κατάληψη από νεαρούς αντιεξουσιαστές.

Έχουν περάσει 10 περίπου μήνες και το Μαραγκοπούλειο, ένας από τους χώρους που ήταν υπό κατάληψη από την συλλογικότητα των νεαρών αντιεξουσιαστών της Πάτρας, παραμένει κλειστός.

Το ιστορικό κτίριο του Μαραγκοπουλείου στην οδό Γούναρη είναι κλειστό και όχι μόνο αυτό. «Ταμπουρωμένο» με την κεντρική του είσοδο να είναι κτισμένη από τούβλα και τσιμέντο, προκειμένου να μην μπει κανείς μέσα ή μη τυχών προχωρήσουν σε ανακατάληψη του κτιρίου οι νεαροί.

Ενός κτιρίου που όπως αποδεικνύεται από την μη αξιοποίηση του από την δημοτική αρχή και τους φορείς της πόλης,  παρά το μεγάλο διάστημα που έχει περάσει από τότε, δεν χρησιμεύει σε τίποτα για την Πάτρα.


Το όλο θέμα δηλαδή ήταν να φύγουν από εκεί  οι «κακοί» αντιεξουσιαστές. Όλα τα άλλα που έλεγαν οι φορείς για την αξιοποίηση του – γιατί είχαν ειπωθεί αρκετά  τότε – ήταν λόγια του «αέρα». Αλήθεια, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η νέα δημοτική αρχή πάνω στο ζήτημα αυτό και γενικότερα στις συλλογικότητες και στους χώρους αλληλεγγύης…