Μία υπερσύγχρονη συσκευή πρόκειται να κυκλοφορήσει από την εταιρία Samsung μέσα στους μήνες του καλοκαιριού, με το όνομα watchphone. Το «τηλέφωνο» αυτό όμως θα έχει την εξής ιδιαιτερότητα, καθώς θα φοριέται στον καρπό, όπως ακριβώς ένα ρολόι, ενώ οι λειτουργίες του θα είναι όμοιες με αυτές ενός smartphone.

Ουσιαστικά, το watchphone θα μπορεί να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, χωρίς να χρειάζεται διασύνδεση με smartphone, να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα, να λαμβάνει φωτογραφίες και να μπορεί να μετρά τους καρδιακούς παλμούς, διαθέτοντας φυσικά GPS και λειτουργία Bluetooth.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η συσκευή θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Tizen, το οποίο βασίζεται στα Linux και έχει αναπτυχθεί από την Samsung σε συνεργασία με την Intel. Με το ίδιο λειτουργικό, ωστόσο, η εταιρία έχει ήδη διαθέσει στην αγορά το Gear 2, επίσης smartwatch.

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών IDC, οι πωλήσεις των wearable συσκευών αναμένονται να τριπλασιαστούν μέσα στο 2014, με παραπάνω από 19 εκατομμύρια μονάδες, αντίστοιχα οι πωλήσεις smartphones πρόκειται να αυξηθούν κατά 19% στις 1,2 δισεκατομμύρια μονάδες. 

Τέλος η εταιρία, μέσω του λειτουργικού συστήματος Tizen, σχεδιάζει να «ενώνει» τις wearable συσκευές με άλλα προϊόντα, όπως κάμερες, ψυγεία, ακόμη και κλιματιστικά, σύμφωνα με τα στελέχη.