Το περιστατικό συνέβη στην οδό Γερμανού τα ξημερώματα της Παρασκευής

Κάτι από τους «Άθλιους» του Βίκτορ Ουγκό θύμιζε το όλο σκηνικό που διαδραματίστηκε στην οδό Γερμανού, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Αλλοδαπός μετανάστης, υπήκοος του Πακιστάν, έχοντας ξεπεράσει προφανώς τα όρια της εξαθλίωσης και της πείνας, έσπασε τζαμαρία ψησταριάς που βρίσκεται στην οδό Γερμανού, προκειμένου να βρει κάτι φαγώσιμο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που έτυχε να περνάνε εκείνη την ώρα από την οδό Γερμανού ο μετανάστης, ήταν φανερό ότι δεν ήθελε να κλέψει χρήματα ή κάτι άλλο από την ψησταριά.

Το μόνο που ήθελε ήταν να φάει και βλέποντας τα κρέατα που υπήρχαν στη ψησταριά έσπασε τη τζαμαρία για να μπει μέσα. Για κακή του τύχη όμως σπάζοντας την τζαμαρία η πόρτα της ψησταριάς κλείδωσε και έτσι ο εξαθλιωμένος άνδρας κλειδώθηκε μέσα.

Κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί από την οδό που είδαν το όλο περιστατικό ειδοποίησαν την αστυνομία που έφτασε μετά από λίγη ώρα στο σημείο. Εκεί συνάντησε τον μετανάστη που εμφανώς τρομαγμένος, είχε «κουλουριαστεί» σε μία γωνία από τον φόβο του και περίμενε τη σύλληψη του.

Η αστυνομία ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη για το περιστατικό, περιστατικό που σίγουρα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το στίγμα της πείνας που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή, αλλά και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν δεκάδες συνάνθρωποι μας…