Λίγες μέρες πριν από την live εμφάνιση του στην τελική φάση του "10ου Schoolwave Festival" το Πατρινό γκρουπ μιλάει στο Patrasevents.gr

Είναι τουρλού – τουρλού. Ο Παναγιώτης, ο Νίκος, ο Γεράσιμος, ο Περικλής και ο Λεωνίδας. Από κοινού συνθέτουν τους «Tourlou the Band» την νεοσύστατη Πατρινή μπάντα που κατάφερε και πήρε το εισιτήριο για να εμφανιστεί στην τελική φάση του «10ου Schoolwave Festival» στο Θέατρο Βράχων στις αρχές του Ιουλίου.

Οι «Tourlou the Band» αποτελείται από μαθητές που ενώθηκαν για να ικανοποιήσουν την  αγάπη τους για τη μουσική και την «τρέλα» που έχουν για αυτή. Αν και με λιγότερο από έξι μήνες ζωής η μπάντα αν μη τι άλλο κεντρίζει και προκαλεί το ενδιαφέρον.

Με εκκεντρικά ακούσματα, διαφορετικά, που προέρχονται από ξεχωριστές μουσικές επιρροές, οι «Tourlou the Band» έρχονται στο Patrasevents.gr για να μας μιλήσουν για τη μουσική τους, για τα όνειρα τους και φυσικά για τις εμπειρίες που περιμένουν να αποκομίσουν από τη συμμετοχή στο «10ο Schoolwave Festival».

-Από που προέκυψε η γνωριμία σας;

Μέσα από το σχολείο. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε συμμαθητές στο σχολείο και γνώριζε ο ένας για τον άλλον την αγάπη του για τη μουσική. Αυτό που μας ένωσε ήταν το φεστιβάλ του Schollwave. Ενωθήκαμε λίγο πριν τις ακροάσεις. Στην ουσία αυτό που μας ένωσε ήταν η αγάπη μας για τη μουσική και το γεγονός ότι θέλουμε να παίξουμε επαγγελματικά. Το Schoolwave είναι για μας μια σημαντική ευκαιρία.

- Το ύφος της μουσικής είναι όμως κάπως αλλόκοτο, κάπως εναλλακτικό και είναι αλήθεια ότι όποιος έχει ακούσει ορισμένα τραγούδια σας μπερδεύεται λιγουλάκι… Τελικά τι είδους μουσική παίζεται;

Εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα (γέλια)… Είναι κάτι μεταξύ rebstep και κάτι διαφορετικό που τώρα ψάχνουμε και είμαστε στην αναζήτηση (γέλια). Είναι ένα καινούργιο είδος που στην ουσία δεν υπάρχει και τώρα το καθιερώνουμε, γιατί αποτελεί δική μας ανακάλυψη. Εμείς το λέμε progressive ρεμπέτικο!

- Τι  είναι αυτό ακριβώς; Οι μουσικές σας επιρροές από πού είναι;

Είναι κάτι μεταξύ παραδοσιακής μουσικής, ρεμπέτικης, ροκ και όλα αυτά μαζί με κάποια στοιχεία από τζαζ, φολκ, ρέγκε… Τουρλού – τουρλού με άλλα λόγια. Γενικώς δεν έχουμε ταμπέλες και πιστεύουμε ότι η μουσική δεν έχει όρια. Άλλωστε αν ρωτήσεις τον καθένα από μας εμάς έχει διαφορετικά ακούσματα. Ο καθένας μας ακούει την δική του μουσική.

- Από εκεί προέκυψε και το όνομα της μπάντας;

Ακριβώς. Από αυτό το στοιχείο. Όλοι είμαστε διαφορετικοί, έχει ο καθένας το δικό του στιλ και το δικό του ύφος και όλοι μαζί συνθέτουμε αυτή τη μπάντα. Από εκεί και πέρα το ύφος της μπάντας θα χαραχθεί μέσα από την πορεία της. Ωστόσο, αυτό που μας ενθαρρύνει για τη συνέχεια είναι η πρωτοτυπία της. Σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα μας λένε οι γύρω από εμάς.


- Τι σημαίνει για εσάς το Schoolwave Festival και η πρόκριση σας σε αυτό;

Το Schollwave Festival είναι μία μουσική εκδήλωση με συμμετοχή μουσικών σχημάτων από την Ελλάδα. Είναι ένα φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός για τα νεανικά μουσικά σχήματα. Θα είναι η πρώτη μας συναυλία, θα εμφανιστούμε για πρώτη φορά μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό και από μόνο του αυτό λέει πολλά για μας. Θα είναι μία σημαντική ευκαιρία και πιστεύουμε ότι το όνομα μας θα ακουστεί μέσα από αυτό. Από εκεί και πέρα ότι ήθελε ας προκύψει. Αν μας έρθουν κάποιες προτάσεις μέσα από αυτό θα είναι ότι καλύτερο.

- Δύο λόγια για την εμπειρία σας στα προκριματικά και στις ακροάσεις; Στη κριτική επιτροπή που σας πέρασε ήταν ονόματα όπως ο Δεληβοριάς, ο Vasilkos, ο Μαραβέλιας…

Σίγουρα το να παίζεις μπροστά και μόνο σε τέτοια σημαντικά ονόματα της ελληνικού πενταγράμμου και της μουσικής σκηνής, σε πιάνει ανατριχίλα, σε πιάνει ένα δέος. Ειδικότερα για μας που κάνουμε τώρα τα πρώτα μας βήματα. Έτσι, αισθανθήκαμε όλοι μας. Είχαμε άγχος όμως παίζοντας τη μουσική μας το ξεπεράσαμε. Ήταν μία σημαντική εμπειρία που σίγουρα θα μας μείνει.  

- Το περιμένατε ότι θα προκριθείτε στην τελική φάση του διαγωνισμού;

Μπορεί να ακουστεί εγωιστικό, αλλά το περιμέναμε. Ακούσαμε καλά λόγια από όλους όταν παίξαμε, τόσο από την κριτική επιτροπή, όσο και από τους ανθρώπους που μας άκουσαν. Είχαμε δουλέψει αρκετά, είχαμε κάνει ατελείωτες πρόβες πριν εμφανιστούμε και τελικά δικαιωθήκαμε. Ήταν φοβερό συναίσθημα.

- Στην Πάτρα υπάρχουν βέβαια πολλά νεανικά σχήματα και μουσικά γκρουπ σαν και εσάς. Μπάντες που ξεκινάνε από την ανεξάρτητη και εναλλακτική μουσική σκηνή. Τι γίνεται, η Πάτρα ευνοεί αυτό το μουσικό ρεύμα;

Είναι γεγονός ότι η Πάτρα δίνει πολλές ευκαιρίες σε ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα για να φανούν. Γίνονται αρκετά events και μουσικές εκδηλώσεις όπου τα διάφορα γκρουπ μπορούν να πάρουν μέρος σε αυτά, παίζοντας βέβαια αφιλοκερδώς, έτσι για το κέφι τους και για τη μουσική τους. Είναι μία πόλη που δίνει ευκαιρίες στις μπάντες και γενικότερα στους νεαρούς μουσικούς.

- Ποιο είναι το τρελό σας μουσικό όνειρο και με ποια γνωστά γκρουπ θα θέλατε να εμφανιστείτε στη σκηνή κάποια στιγμή;

Τρελό είπες; Να κάνουμε ένα tour σε όλη την Ευρώπη (γέλια). Είναι βέβαια ένα μακρινό όνειρο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις (γέλια). Όσο για τα γκρουπ που θα θέλαμε να εμφανιστούμε μαζί τους στη σκηνή είναι οι Ιμάμ Μπαλντί, οι Ρόδες και οι Planet of Zeus.

 - Όλοι σας είστε ακόμη μαθητές και συνδυάζεται μουσική και σχολείο. Ποιο τραγούδι σας θα αφιερώνατε στο σχολείο και γενικότερα στην σχολική νοοτροπία, έτσι όπως την συναντήσατε ως μαθητές;

Το «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω» (με μία φωνή και γέλια).

- Που μπορεί να σας δει live το Πατρινό κοινό;

Στις 14 Ιουνίου θα εμφανιστούμε στον Μώλο σε μία εκδήλωση που διοργανώνει το Θεραπευτικό Κέντρο «Η Μέριμνα». Και φυσικά στο Schoolwave το οποίο θα γίνει στις αρχές Ιουλίου (ακόμα δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία)  στο «Θέατρο Βράχων», στην Αθήνα. Εκεί περιμένουμε τους φίλους μας από την Πάτρα!


Ποιοι είναι οι "Tourlou the Band"

Οι "Τourlou the Band" είναι μία πενταμελής Πατρινή μπάντα που αποτελείται από 16χρονα και 17χρονα παιδιά. Τα ονόματα των νεαρών μαθητών που την συνθέτουν είναι τα εξής:

- Παναγιώτης Βασιλόπουλος (ντραμς)

- Νίκος Κουτσοσπύρος (κιθάρα και τραγούδι)

- Γεράσιμος Κολοβός (μπουζούκι)

- Περικλής Σιούντας (ακορντεόν και τραγούδι)

- Λεωνίδας Σπυράτος (ηλεκτρονικό μπάσο).

* Να σημειωθεί ότι στη τελική φάση του  "10ου Schoolwave Festival" θα συμμετάσχουν και τα εξής Πατρινά μουσικά σχήματα που πήραν και αυτά την πρόκριση, οι Manhattan Project και οι Nicks.


Tourlou The Band ~ Εσύ είσαι η αιτία (Μ.Χιώτης - Μ.Λίντα)