Ενημερώθηκα πριν λίγο σχετικά με την συναυλία που θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Ανδρέας Κατσανιώτης στον Μώλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα.

Λόγω της φύσης της δουλειάς μου είμαι σε θέση να γνωρίζω πως μια τέτοια εκδήλωση σε έναν τέτοιο χώρο μπορεί να στοιχίσει ούτε λίγο ούτε πολύ γύρω στα 10.000 ευρώ. Μην σας φαίνεται εξωπραγματικό το κόστος. Αν υπολογίσεις την αμοιβή των καλλιτεχνών, την αμοιβή των τεχνικών, τον φωτισμό, τον ήχο, το stage, την διαφήμιση, την ενοικίαση του χώρου, την οπτικοακουστική κάλυψη, το νούμερο που προανέφερα βγαίνει πολύ εύκολα.

Μερικοί θα θεωρήσουν ότι είναι μια ''έξυπνη'' προεκλογική συγκέντρωση κόντρα σε κουραστικές ομιλίες που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες. ''Προχώ'' η ιδέα σας όπως λέμε.

Να πω και μια χαζομάρα που σκέφτηκα ρε παλικάρια γιατί θεωρώ και τον εαυτό μου λιγάκι ''προχώ'';

Θα ξεκίναγα ένα ωραίο πρωινό με την βαλιτσούλα μου με τα 10.000 ευρώ, θα πήγαινα στην ΔΕΗ και στην ΔΕΥΑΠ, θα έβρισκα τους διευθυντές των υπηρεσιών, θα ζήταγα τις λίστες με τους κομμένους λογαριασμούς και θα μοίραζα τα χρήματα για επανασυνδέσεις.

-Θα μου πεις τώρα άντε βρες ποιος έχει πραγματική ανάγκη και ποιος όχι, αυτό δεν μπορώ να το λύσω αλλά σίγουρα θα βρίσκατε τον τρόπο.

-Θα μου πεις μετά ότι λαϊκίζω, δεν λαϊκίζω, τυχαίνει να ξέρω τίμιους ανθρώπους που ζουν με κεριά εδώ και μήνες και πάνε το φαγητό τους στον φούρναρη της γειτονιάς για να τους το ψήσει επειδή δήθεν ''ο μ@λ@κ@ς ο μάστορας της κουζίνας, τους στήνει καθημερινά''.

-Θα μου πεις ότι ''ρε Κώστα με 10.000 θα έσωζα τον όλο τον κόσμο;'' Όχι δεν θα έσωζες όλο τον κόσμο, θα τον έκανες όμως λιγάκι καλύτερο.

Αφού λοιπόν όλα γίνονται για τον σταυρό και το επικοινωνιακό marketing δεν θα σου χαλάσω το χατίρι και θα το πάω πολύ ωμά: Πιστεύεις ότι ένα ποσοστό αυτών των ανθρώπων δεν θα σε ψήφιζε μετά; Θες και λιγάκι ακόμα επικοινωνιακό marketing; Φώναξε 5 κανάλια, 5 ραδιόφωνα, 5 εφημερίδες και 10 φωτογράφους να σε δείξουν να παραδίδεις την επιταγή στον διευθυντή και γεια σας!

Απλά πράγματα θέλει ο κόσμος κύριε Κατσανιώτη δεν θέλει συναυλίες!

Καλή συνέχεια.