Βόλτα στην ομορφότερη και πιο διαχρονική πλατεία της πόλης

Για πολλούς Πατρινούς τα Ψηλά – Αλώνια αποτελούν την ομορφότερη πλατεία της Πάτρας. Για τον λόγο αυτό γεμίζει από κόσμο, τόσο τις καθημερινές, όσο και τις αργίες.

Πολλοί άλλωστε είναι αυτοί που μεγάλωσαν στη συγκεκριμένη πλατεία και την έχουν συνδέσει με τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια. Εκεί πρώτοέπαιξαν «γυαλένια», εκεί βγήκαν για πρώτη φορά για καφέ, εκεί έδωσαν το πρώτο τους φιλί και εκεί τώρα που τα χρόνια πέρασαν βγάζουν το παιδί τους για να παίξει στις κούνιες.

Η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων είναι διαχρονική και είναι χαραγμένη στις καρδιές όλων όσων μεγάλωσαν στην εκεί γειτονιά και όχι μόνο. Το μπιλιάρδο και η δηλωτή στον «Σταυριανό», το φλιπεράκι στον «Ανέστη», το σάντουιτς από την Αϊ Λάμπρα, μαγαζιά και φιγούρες των Υψηλών – Αλωνίων που σίγουρα σε αρκετούς  θυμίζουν πολλά.

Ακόμα όμως και τώρα η Πλατεία των Υψηλών – Αλωνίων με την έκταση που έχει, προσφέρεται για μία ποικιλία δραστηριοτήτων:

* Για έναν καφέ: Είναι γνωστό ότι στα Ψηλαλώνια υπάρχουν ορισμένες από τις καλύτερες καφετέριες της Πάτρας. Και όχι μόνο, γιατί τα περισσότερα καταστήματα εστίασης λειτουργούν και σαν μπαράκια το βράδυ. Ειδικότερα τα καλοκαίρια, γεμίζουν από κόσμο.

* Για να βγεις με την κοπελιά και να κάνεις τα πρώτα σου χαδάκια με τον έρωτα σου. Τα παγκάκια είναι ιδανικά για φιλάκια και «χούφτωμα» με θέα την πλατεία.


* Για να δεις το ηλιοβασίλεμα: Μπροστά από το ηλιακό ρολόι, αλλά και μπροστά από τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων, είναι δύο από τα καλύτερα σημεία για να δεις τον ήλιο που βασιλεύει στον ουρανό της Πάτρας.

* Για παιχνίδι, είτε είσαι μικρό παιδί, είτε είσαι κάπως μεγαλύτερο. Υπάρχουν οι κούνιες στο πάνω μέρος της Πλατείας που τα παιδάκια μπορούν να παίξουν, ενώ η άπλα βολεύει και τα κάπως μεγαλύτερα που αρκετές φορές παίζουν ποδόσφαιρο.

* Για να βγάλεις βόλτα το σκύλο σου. Για τα περισσότερα σκυλάκια όταν βγαίνουν στη Πλατεία Υψηλών Αλωνίων είναι η καλύτερη τους. Τρέχουν στην επιφάνεια της και επειδή πολλοί την προτιμούν, βλέπουν και άλλα σκυλάκια, βρίσκοντας έτσι παρέα.

* Για να πετάξεις το νόμισμα στο συντριβάνι . Συντριβάνι δεν έχει μόνο η Πλατεία Γεωργίου, έχει και η Πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Πετάς το νόμισμα και που ξέρεις; Μπορεί να είναι η τυχερή σου μέρα…


* Για να μάθεις λίγο από ιστορία: Το άγαλμα του Παλαιών Πατρών που σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης του ‘ 21 τα λέει όλα για την ιστορικότητα της συγκεκριμένης Πλατείας. Λίγο πιο πέρα, όχι τόσο, επιβλητικό είναι και το άγαλμα του μεγάλου μας εθνικού ποιητή Κώστη Παλαμά.

* Για λίγο αλητεία, για λίγο άραγμα  βρε αδελφέ. Να κάτσεις να αράξεις τα βράδια στην πλατεία, να συζητήσεις, να χαζέψεις και γιατί όχι να ξαπλάρεις αν σου καπνίσει στο γρασίδι! Η Πλατεία με τόσο πράσινο που έχει είναι σαν να είσαι στην εξοχή…