Είχα την αίσθηση πάντα πως για να κερδίσεις στην χειροπάλη πρέπει να έχεις τα μπράτσα του Arnold Schawarzenegger, στην περίπτωση του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου δεν έπεσα έξω ως προς τα μπράτσα, μόνο που δεν χρειάζεται... μόνο αυτό.

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1975,  στην Αθήνα και έχει καταγωγή από το ιστορικό χωριό Σελιάνα Αχαΐας- Αρχαία Φελλόη. Είναι αήττητος χειροπαλαιστής και εκτός από διακρίσεις και μετάλλια έχει ταλέντο στο να καταλαβαίνει τις αδυναμίες του αντιπάλου του.

Από μικρός είχε θέληση, μία δόση όμορφης τρέλας και την ανάλογη περιέργεια για την χειροπάλη με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται κορυφαίος.


Με το βλέμμα στραμμένο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χειροπάλης 2014 στο Αζερμπαιτζάν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης 2015 στο Λας Βέγκας και φυσικά συνεχίζοντας τη σκληρή και μεθοδική δουλειά του συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα. 


Μπήκε στον χώρο του αθλητισμού σε ηλικία μόλις οκτώ 8 ετών και στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στον Ατρόμητο Περιστερίου έως το ενδέκατο έτος της ηλικίας του.

Στη συνέχεια στα δεκατρία του χρόνια, γράφεται στον αθλητικό σύλλογο του Θησέα Περιστερίου στο τμήμα της Άρσης Βαρών όπου περίμενε να κλείσει τα 14 (λόγω βαρέου αθλήματος) ώστε να συμμετάσχει σε αγώνες όπου εκεί είχε πολύ μεγάλες επιδόσεις.

Στα 15 τον πήρε η Εθνική ομάδα παίδων στην άρση βαρών, όπου εκεί το 1992 σπάει το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων (το οποίο ακόμα και σήμερα δεν έχει καταρριφθεί).

Έκτοτε ακολούθησαν πολλά πανελλήνια κύπελλα, διεθνές τουρνουά, πρωτάθλημα Ν. Ελλάδος και πολλοί διασυλλογικοί αγώνες. Από την εθνική ομάδα έφυγε το 1996 έχοντας:

45 ΧΡΥΣΆ ΜΕΤΆΛΛΙΑ
21 ΑΡΓΥΡΆ ΜΕΤΆΛΛΙΑ
8 ΧΆΛΚΙΝΑ ΜΕΤΆΛΛΙΑ.
και φυσικά αρκετά κύπελλα, και βέβαια έχοντας ένα πολύ δυνατό όπλο, ένα δίπλωμα προπονητή και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, από το υπουργείο πολιτισμού.

To 1995 συμμετάσχει σε αγώνες BodyBuilding και εκεί κερδίζει την 1η θέση στο Κύπελλο Π.Ε.Σ.Δ Σωματικής Διάπλασης Κεντρικής Ελλάδος (Λαμία 1995) στην κατηγορία Bodybuilding Ανδρών 95+ Kg, σε ηλικία 20 ετών.


"Όταν ο Μωάμεθ δε πάει στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ"

Σε αυτή την πορεία του όμως ένα κρυφό πάθος ήταν το BRA DE FER (χειροπάλη). Όπου και να βρισκόταν, ακόμη και στην εθνική άρση βαρών έβαζε όλους τους συναθλητές του να παίζουν ΒRA DE FER (χειροπάλη) όσο πιο διακριτικά μπορούσε βέβαια γιατί στην άρση βαρών απαγορεύεται να σφίγγουν οι δικέφαλοι μύες.

Η γνωριμία του με τον Ηλία Μπαζίνα στιγμάτισε την μέχρι τότε αθλητική καριέρα του πρωταθλητή μας Γεωργίου Χαραλαμπόπουλου μιας και εκείνος ήταν ο άνθρωπος που από παλιά του έλεγε να ασχοληθεί με το BRA DE FER (χειροπάλη) επειδή έχει το κατάλληλο χέρι, αλλά και μια παροιμία πολύ χαρακτηριστική "όταν ο Μωάμεθ δε πάει στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ" θέλοντας να του πει πως είναι γεννημένος για αυτό άθλημα, και είχε δίκιο.

Για πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα δουλεύει σκληρά για το άθλημα της χειροπάλης σε όλους τους τομής και το αποτέλεσμα είναι τα βραβεία και οι διακρίσεις του όπου εκτός από τα πανελλήνια πρωταθλήματα και τις αμέτρητες πρωτιές του στην Ελλάδα έχει κατακτήσει: 

1η ΘΈΣΗ στο Over The Top (Γερμανία) Βαριά κατηγορία. 
1η ΘΈΣΗ στο Gladiator Night (Ελβετία) 
3η ΘΈΣΗ Gladiator Night (Ελβετία) 
4η ΘΈΣΗ Golemova Ruka (Τσεχία) 
5η ΘΈΣΗ στο Πανευρωπαϊκό (Νορβηγία) 
7η ΘΈΣΗ στο Παγκόσμιο (Βραζιλία)


THE GREEK TITANS OF ARMWRESTLING!

"Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος συνεχίζει τις επιτυχίες"

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις πέραν από Πανελλήνια Πρωταθλήματα και αμέτρητες πρωτιές στην Ελλάδα, με τελευταίες το 2013 στο Πανελλήνιο Κύπελλο όπου συμμετείχε σε 4 κατηγορίες: 

110+ Δεξί 
100+ Αριστερό 
Open δεξί 
Open Αριστερό 
όπου έλαβε την 1η θέση και στις 4 κατηγορίες κερδίζοντας ισάριθμα κύπελλα. 

Το 2014 στις 13/4/2014 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χειροπάλης πέρα από πρωταθλητής για ακόμα μια συνεχόμενη χρονιά αποδείχθηκε ότι είναι ο μόνος αήττητος Έλληνας χειροπαλαιστής της 10ετίας, μιας και κέρδισε και τον αγώνα "ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑΣ" ενάντια στον Χρήστο Γκιόκα, ο οποίος κρατούσε το αήττητο πριν συγρουστεί με τον δυνατότερο ελληνα χειροπαλαιστή Γιώργο Χαραλαμπόπουλο.

Δείτε το βίντεο του αγώνα όλων των εποχών στο χώρο της ελληνικής χειροπάλης:


Γιώργος Χαραλαμπόπουλος VS Χρήστος Γκιόκας | Χειροπάλη | Arm Wrestling

Περισσότερα για τον αήττητο πρωταθλητή:

 Γιώργος Χαραλαμπόπουλος- Giogros Charalampopoulos Hellenic armwrestling
Τhe invincible Greek Armwrestler
Charalampopoulos YouTube Channel (Fans)


ArmWrestling No Mercy (Χειροπάλη)