Ο 25χρονος Γιάννης Αθανασόπουλος κατάγεται από την Πάτρα και ασχολείται με ένα ιδιαίτερο και δύσκολο επάγγελμα αλλά συνάμα σύγχρονο και απαραίτητο, είναι κλινικός ψυχολόγος.

Εδώ και καιρό ασχολείται με αυτό που σπούδασε αφού έχει εργαστεί ως Κλινικός Ψυχολόγος στην Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Ελληνικού Στρατού καθώς και σε διάφορες εξώ-νοσοκομειακές μονάδες στην Ελλάδα και την Ολλανδία.

Εκτός από την επιστημονική μελέτη των συμπεριφορών των ανθρώπων όμως, κάνει αυτό που αγαπάει. Γράφει για ότι του κινεί την προσοχή και μια μικρή γεύση έχουν πάρει κάποιοι αναγνώστες από το blog, www.psixometriko.blogspot.gr.

Σκοπιά και χροιά ευαίσθητη, προσωπική και άμεση. Ο Γιάννης δεν μιλάει μόνο για διαταραχές. Μιλάει με έναν άλλο τρόπο για τον ίδιο τον κόσμο. Νιώθει μέρος του, δεν αποστασιοποιείται, όπως πολλοί συνάδελφοι του.  Γνώστης του αντικειμένου, προσπαθεί να μιλήσει πάντα σαν άνθρωπος για τον άνθρωπο, χωρίς ταμπέλες και εμμονές στην συγγραφή του.

Για αυτόν ο άνθρωπος που πονάει, που αντιμετωπίζει προβλήματα είναι:
"Ένα άτομο που φωνάζει, λοιπόν, στο αντίθετο ρεύμα της κυκλοφορίας..." Ο ίδιος αναρωτιέται... Ε και..; Όλοι εμείς οι εκπρόσωποι της φυσιολογικότητας δεν έχουμε βρεθεί ποτέ στο αντίθετο ρεύμα..;

Οι σκέψεις του αγγίζουν διάφορες θεματικές: Ανθρώπινες σχέσεις, έρωτας κατάθλιψη, σύγχρονα ναρκισιστικά πρότυπα και άλλες σύγχρονες διαταραχές ή όχι.

Τις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Αθανασόπουλος θα μας "μιλά" για όλα αυτά μέσα από το Patras Events. Kείμενα σχετικά με την ψυχολογία, αλλά και με τον κόσμο, την κοινωνία, αυτά που φαίνονται και αυτά που μένουν ανείπωτα. Προσωπικές Σκέψεις και Γεγονότα, Συμφωνίες και Διαφωνίες, Περιγραφές και Ιστορίες περί Ψυχολογίας, Κοινωνίας και Ανθρώπων.

Τι είναι η ευτυχία; Θέλει να πιστεύει ότι ο ευτυχισμένος άνθρωπος είναι ο αληθινός άνθρωπος.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος..."Τι προσέχουμε τελικά; Μήπως πέσουν, μήπως πέσεις, μήπως πέσω; Αυτό είναι τελικά το ζητούμενο;
Γιατί απλά δεν προσέχουμε εκεί που θα πέσουμε να έχει "αληθινά κάτι από εμάς";"


Διαβάστε λίγα ακόμα για τον Γιάννη Αθανασόπουλο (Βιογραφικό):

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του  Leiden της Ολλανδίας.
 
Αυτή τη στιγμή εξιδεικεύεται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική και Κοινωνική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων και στην Διαχείρηση Διαζυγίου Γονέων. Έχει εργαστεί ως Κλινικός Ψυχολόγος στην Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Ελληνικού Στρατού καθώς και σε διάφορες εξω-νοσοκομειακές μονάδες στην Ελλάδα και την Ολλανδία. Έχει διατελέσει ομιλητής σε σχολικά συνέδρια καθώς και σε πανεπιστημιακά συνέδρια των Ανθρωπιστικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Σύντομα, θα ανοίξει το προσωπικό του ιατρείο στην περιοχή που γεννήθηκε και αγαπάει, την Πάτρα. 
 
Είναι αρθρογράφος ψυχολογικής και κοινωνικής θεματικής. Το προσωπικό του site : www.psixometriko.blogspot.gr περιέχει ορισμένες από τις σκέψεις του. 
 
Στοιχεία επικοινωνίας: