Είναι μια από τις παλαιότερες γειτονιές της Πάτρας και από τις ομορφότερες, όσο και αν τα κλειστά μαγαζιά την κάνουν σε κάποια σημεία της να μοιάζει με «φάντασμα».

Στην οδό Ηφαίστου μπορεί ο καθένας να ανακαλύψει την δική του γωνιά και μυστικά που κρύβει το πλακόστρωτο δρομάκι της.

Τελευταία που άνοιξε ο καιρός διαπιστώνουμε με μεγάλη μας χαρά πως οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο βγάζουν τραπεζάκια και δίνουν χρώμα σε μια οδό που υποβαθμίστηκε αρκετά στα χρόνια της κρίσης.

Λουκέτα σε καταστήματα εστίασης, επαγγελματικά γραφεία έφυγαν από τη γειτονιά και επέλεξαν την «μοδάτη» Ρήγα Φεραίου όμως τα τσιπουράδικα, τα φαγάδικα, ακόμα το αγαπημένο Mods φροντίζουν να δώσουν στην Ηφαίστου αυτό που λείπει και νομίζουμε πως τα κατάφεραν!


Η συνοικία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχώς κερδίζει ολοένα περισσότερους Πατρινούς και επισκέπτες.

Στο κέντρο της Πάτρας απέναντι από το Ρωμαϊκό στάδιο, η εικόνα τις νύχτες θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας. Κόσμος πηγαινοέρχεται με αθλητικά, ποδήλατα ή και τους σκύλους τους και αράζουν με μπύρα και κουβεντούλα...


Στη σκιά της Γερμανού, εκεί στην Ηφαίστου διατηρούν την γραφικότητα και την ατμόσφαιρα γειτονιάς στην περιοχή. Σφύζει από ζωή και έχει γίνει το νέο αλλά "παλιό" hot trend.

Όσο για το Mods που προανέφερα; Περισσότερο από 20 χρόνια λειτουργίας έχει γίνει εναλλακτικός προορισμός για όσους νιώθουν άβολα στα bistro και club της Πάτρας.

Η νοσταλγία για τις παλιές καλές εποχές μας οδήγησε στο να βρεθούμε στον πεζόδρομο που συναντιόνται μικρές και μεγάλες παρέες, με κοινά μουσικά ακούσματα δίνοντας και αυτοί το δικό τους χρώμα, το δικό τους στύλ σε μια όμορφη γειτονιά.