Σάλο έχει προκαλέσει στην Αιτωλοακαρνανία η αποκάλυψη πως ο Δήμος Μεσολογγίου, δεν δίνει σεντ από τα οφειλόμενα για το κόστος των περσινών εορταστικών εκδηλώσεων της Εξόδου, τη στιγμή που έχει δαπανήσει για την ιστοσελίδα του ούτε λίγο ούτε πολύ 300 χιλιάδες ευρώ!

Την καταγγελία κάνει ο διακεκριμένος Έλληνας συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, ο οποίος κάνει λόγο για «Ιερά Πόλη με Ανίερο Δήμο», αφού επικαλούμενος το δημοσίευμα για το κόστος δημιουργίας δημοτικής ιστοσελίδας τονίζει πως οι τοπικοί άρχοντες «απαξιούν να εξοφλήσουν 950€ +φπα, για την Συναυλία-Δώρο στον Κήπο των Ηρώων, μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων της Εξόδου στις 26-4-2013!»

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης πλήρωσε από την τσέπη του όλα τα έξοδα μετακινήσεως και μία συμβολική αμοιβή-δώρο, από 100€ σε 3 μεγάλους καλλιτέχνες που μετέβησαν από την Αθήνα για 3 ημέρες μαζί με πρόβες.

Αν και έχει περάσει ένας χρόνος ο Αλέξανδρος Χάχαλης βρίσκεται αντιμέτωπος με την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής.

«Μετά από πολλούς μήνες και αμέτρητα αναπάντητα τηλεφωνήματα ο Αριστείδης Καβάγιας, ( Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου) που με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο με απέφευγε κρυβόμενος, με πληροφόρησε τον Σεπτέμβριο του ’13 ότι δεν πέρασε ποτέ το κόστος της συναυλίας από το Δημ. Συμβούλιο!!! Εγώ αφελέστατα δεν ζήτησα αποδεικτικό για του Δημ. Συμβουλίου την έγκριση, εμπιστεύτηκα, δυστυχώς, τον κ. Καβάγια» καταγγέλει.

Όπως υπογραμμίζει ο διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικοσυνθέτης «δεν είναι το ποσόν, είναι η κοροϊδία μετά του διασυρμού που υπέστη, στην κατά όλα τα άλλα Πανίερον Πόλιν του Μεσολογγίου, χαίρουσα τον Παγκόσμιο σεβασμό για την συμβολή της στην Ανθρωπότητα.»


Η επιστολή στον Δήμο

Κύριε Δήμαρχε, 

Την Παρασκευή 26/4/2013 και ώρα 8:30 εξετέλεσα συναυλία στον Κήπο των Ηρώων κατά παραγγελία του Δήμου Μεσολογγίου, ως μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για την Έξοδο του Μεσολογγίου. 

Τα σχετικά περί της διεξαγωγής και του κόστους συζητήσαμε και συμφωνήσαμε με τον κ. Αριστείδη Καβάγια, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Π.Μεσολογγίου. Στις αρχές Μαρτίου μου εζήτησε να του στείλω γραπτώς το κόστος για να πάρει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπερ και έκανα, (και σας το επισυνάπτω). 

Κατόπιν με ενημέρωσε ότι όλα ήταν εντάξει, και ότι μπορούσαμε να προχωρήσουμε για την διεξαγωγή της συναυλίας. Σας επισκέφτηκα μάλιστα προσωπικώς στο γραφείο σας, σφίξαμε τα χέρια, βγάλαμε φωτογραφίες και έδωσα σε σας και στον κ. Καβάγια ως δώρα την μουσική μου ανθολογία «Apollo Temple, Alexandros” και ποτό της εταιρείας της οικογενείας μου από την Πάτρα, «Τεντούρα Κάστρο Χάχαλης». 

Σας έδωσα μάλιστα και ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος για την παράσταση και το περιέγραψα ως εξής: «Είναι εξαιρετικά ειδική προσφορά στον Δήμο Μεσολογγίου λόγω, αφ’ενός της οικονομικής κρίσεως και αφ’ ετέρου για συμπαράσταση στην Αντίσταση που η Ιερά Πόλις εξαναγκάζεται να προβάλει για ακόμα μία φορά ενάντια στην Τυραννία και Εξαθλίωση, γινομένη άριστον υπόδειγμα προς μίμησην για την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Οικουμένη!»

Μετά από τα γεγονότα που ακολούθησαν με την απαράδεκτη και προσβλητική κριτική προς το έργο μου και το άτομό μου, αλλά πρωτίστως προς την ποίηση του Εθνικού μας ποιητού Κωστή Παλαμά για το θρυλικό του ποίημα «Η ΝΙΚΗ» εκ μέρους τού - κατά τ’ άλλα - σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κοσμά, (που θρασύτατα έστειλε και άνθρωπο να με διακόψει, εις μάτην φυσικά), αλλά και μελών της χορωδίας, η συμπεριφορά σας και του κ. Καβάγια ήλλαξε δραματικά. 

Μολονότι με το πέρας της συναυλίας ο κόσμος καταχειροκρότησε, εσείς είχατε ένα θυμωμένο ύφος (φαίνεται ξεκάθαρα στο δημοσιευθέν βίντεο).

Ακολούθησε αποτυχημένη επίθεση δυσφήμισης στα ΜΜΕ.

Παρά ταύτα, το Σάββατο 27-4-13 περιπατών στους δρόμους της πόλεως άγνωστοι με χαιρετούσαν, μεσόκοπη κυρία δέ, με επλησίασε και μου είπε επακριβώς: Συγχαρητήρια κ. Χάχαλη μας κατασυγκινήστε, μας είχατε την τρίχα κάγκελο συνεχώς!

Τέλος πάντων γούστα και ήθη είναι αυτά. 

Μετά από πολλούς μήνες και αμέτρητα αναπάντητα τηλεφωνήματα ο κ. Καβάγιας, που με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο με απέφευγε κρυβόμενος, με πληροφόρησε τον Σεπτέμβριο του ’13 ότι δεν πέρασε ποτέ το κόστος της συναυλίας από το Δημ. Συμβούλιο!!! Εγώ αφελέστατα δεν ζήτησα αποδεικτικό για του Δημ. Συμβουλίου την έγκριση, εμπιστεύτηκα, δυστυχώς, τον κ. Καβάγια. Μου ήταν αδιανόητο αυτό που ήκουσα. Είχε βέβαια βρεγμένη την ουρά του και γι’αυτό με απέφευγε, προφανώς! 

Δυστυχώς η μέχρι στιγμής εμπειρία μου στην Ιερά Πόλιν του Μεσολογγίου, μόνο Ιερότητα δεν εμπνέει... το αντίθετο μάλιστα! 

Η συναυλία όμως έγινε και εγώ επλήρωσα, για να είμαι κύριος, και τα μεταφορικά όλων μας και την συμπεφωνημένη πενιχρά αμοιβή προς τους μεγάλους καλλιτέχνες και συναδέλφους που με συνόδευσαν. 

Ευελπιστώ ότι και εσείς με την σειρά σας θα τακτοποιήσετε την, επί ένα ολόκληρο έτος εκκρεμούσα και εξαιρετικά χαμηλή, οφειλή σας προς εμέ, μέχρι το τέλος της εβδομάδος, τιμώντας και την θέση τού 1ου πολίτη της Ιεράς Πόλεως που εκπροσωπήτε και που προφανώς ευελπιστήτε να συνεχίσετε ως τέτοιος μετά από τις επερχόμενες εκλογές. 

Η ημερομηνία 12 / 5 / 14 για εξόφληση είναι καταληκτική διότι, κατά τον ισχυρισμό του κ. Καβάγια - ότι δηλ. το κόστος της συναυλίας δεν πέρασε ποτέ από την έγκριση του Δημ, Συμβουλίου-, σε περίπτωση μη επανεκλογής σας, ο επόμενος Δήμαρχος δεν θα φέρει καμμία ευθύνη για την εκκρεμότητα αυτή, ενώ θέλω να πιστεύω ότι εσείς μπορείτε, εάν συμφωνείτε και θέλετε, να πάρετε την πρωτοβουλία να την τακτοποιήσετε, καθαρίζοντας ούτως την κόπρο του Αυγείου που ο κ. Καβάγιας έκανε για λογαριασμό του Δήμου!

Άλλως θα κινηθώ με παν νόμιμο μέσον από την Τρίτη, 13/5/2014. 

Η κατάθεση μπορεί να γίνει στο όνομά μου, στον κάτωθι λογαριασμό, με σημείωση ότι πρόκειται για την εξόφληση του συνημμένου τιμολογίου 7, του Π.Σ. «Απόλλωνος Ναός». 

Αλέξανδρος Χάχαλης 

Ευχαριστώ προκαταβολικά, καλή επιτυχία!

Αλέξανδρος Χάχαλης, 

συνθέτης και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου

ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΝΑΟΣ