Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ο Τσαμίντου Αμαρτσίγκ, επιστάτης καθαρισμού του τηλεοπτικού καναλιού «9» της Μελβούρνης. Ο Αμαρτσίγκ καθάρισε, σύμφωνα με το newsit, όπως κάθε μέρα, τις τουαλέτες του σταθμού όταν σε έναν κάδο βρήκε περισσότερα από 100.000 δολάρια. 

Δεν το σκέφτηκε πολύ: κάλεσε τους προϊσταμένους του και την αστυνομία. Αμέσως, άρχισαν οι έρευνες για να βρεθεί αυτός που άφησε τα χρήματα στην τουαλέτα. Αλλά κανείς δε βρήκε άκρη!

Οι υποψίες είχαν επικεντρωθεί στο πρόσωπο ενός άνδρα από το Σίδνεϊ, ο οποίος κατηγορούνταν για ξέπλυμα χρημάτων. Εκείνος, όμως, ισχυρίστηκε πως βρισκόταν χωρίς τη θέλησή του υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν είχε καμία γνώση για το χρηματικό ποσό. Πάλι δε βγήκε άκρη και η αστυνομία αναγκάστηκε να αποσύρει τις κατηγορίες. 


Αλλά τα χρήματα αναζητούσαν έναν κάτοχο. Έτσι, σχεδόν μετά από τρία χρόνια, ο Αμαρτσίγκ έλαβε ένα τηλεφώνημα. Τον ειδοποιούσαν πως το ποσό των 81,597 δολαρίων ήταν δικό του! Πρόκειται για το ποσό που προέκυψε από τα 100.000 δολάρια μετά την παρακράτηση του φόρου.

Το ποσό των 19.500 θα πάει στο κράτος, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο της Μελβούρνης. Αλλά ο Αμαρτσίγκ ανταμείφθηκε για την καλή του πράξη. 

"Αισθάνομαι πολύ πολύ τυχερός! Δε θα τα σκορπίσω" είπε ο Αμαρτσίγκ στη Herald Sun της Αυστραλίας.