Μήνυμα για τον αυριανό εορτασμό της Ημέρας Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο μήνυμα του Απ. Κατσιφάρα:

«Κάθε χρόνο με λαμπρότητα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 9η Μαΐου (ημέρα λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου), την ημέρα που έχει καθιερωθεί για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Αποδίδουμε τιμή στους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της αντίστασης του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Αυτή η ημέρα αποτελεί ημέρα μνήμης για όσους επέδειξαν απαράμιλλο ηρωισμό και ανιδιοτέλεια και πάλεψαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και θυσιάστηκαν για αυτήν.

Μέσα σε μια περίοδο κρίσης και οικονομικής δυσμένειας, το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας έναντι του ναζισμού και του φασισμού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η μόνη Περιφέρεια που έχει συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σώματος Κ. Καρπέτα και ήδη υλοποιεί σχέδιο δράσης για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας, καθώς επίσης ετοιμάζει και Κώδικα Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας, ο οποίος θα υλοποιηθεί σε όλες τις Υπηρεσίες της και θα λειτουργήσει ως αφετηρία για την εφαρμογή του και σε άλλες Υπηρεσίες της τοπικής Αυτοδιοίκησης».