>Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε η πρώτη ποιητική συλλογή της Νίκης Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Απόψε νιώθω μια ντροπή », από τις εκδόσεις «περί τεχνών» την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στο Κέντρο Πολιτισμού «περί τεχνών». Μέσα από τις ερωτήσεις του συγγραφέα Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, η δημιουργός αποκάλυψε πτυχές του εαυτού της και του έργου της.
 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Κ. Κυριακόπουλος «τα ποιήματα ως δημιουργήματα εσωτερικού κόσμου, δεν μπορούν παρά να αντανακλούν την προσωπικότητα του δημιουργού τους. Ένα κομμάτι του κρύβεται ακόμα και πίσω από το παραπέτασμα περίτεχνων και στρατηγικά τοποθετημένων λέξεων. Εναπόκειται σε μας τους αναγνώστες, να σηκώσουμε αυτό το παραπέτασμα και να γνωρίσουμε, έστω και λίγο την δημιουργό , Νίκη Κωνσταντοπούλου".
 
Ποιήματα από την ποιητική συλλογή διάβασε η ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου ενώ παρουσιάστηκαν και τέσσερα μελοποιημένα ποιήματα της Ν. Κωνσταντοπούλου σε μουσική Γιώργου Δίπλα και Χρήστου Κωνσταντόπουλου. Πιάνο: Γ. Δίπλας. Ερμηνεία: Χ. Κωνσταντόπουλος.
 
Το «Απόψε νιώθω μια ντροπή» είναι ένα έργο που συγκινεί ήδη από τον τίτλο του. Με άξονα την αλήθεια και το συναίσθημα, την αυθεντική γραφή και τον προβληματισμό, η δημιουργός καταθέτει τη ψυχή της μέσα από 24 ποιήματα, τέκνα της Ελλάδας της κρίσης. Ποιήματα που μιλούν για τις αξίες, τα όνειρα, τις ελπίδες, ποιήματα που αμφισβητούν οτιδήποτε σάπιο μας περιβάλλει.
 
 
Πίνακας εξωφύλλου: Κώστας Μελισσαρόπουλος
Το πιάνο είναι χορηγία του μουσικού οίκου «Σπύρος Νάκας».