"ΦΑΥΣΤΑ" του Μπόστ

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πατρών η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών Θ.Ο.Ε.Π.Π. ανεβάζει και πάλι το κωμικό θρίλερ «Φαύστα» του Μπόστ
Την Παρασκευή και το Σάββατο 2 και 3 Μαϊου, ξανανεβαίνουν επί σκηνής 13 ηθοποιοί και ερμηνεύουν την αξεπέραστη «Φαύστα» του Μποστ, σε μία σύγχρονη ανάγνωση, με γεύση κωμικού θρίλερ! Η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πάτρας, ξεκίνησε τις παραστάσεις πέρυσι, στις 13 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έφυγε, το 1995, από την .ενδιαφέρουσα πλην μάταιον ζωήν, ο αξέχαστος Μποστ.

Η Θ.Ο.Ε.Π.Π. συνεχίζοντας την μακρόχρονη παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και παρά το ταραγμένο περιβάλλον της πανεπιστημιακής κοινότητας, επανακάμπτει και αναμετριέται με ένα έργο που έχει αφήσει εποχή αλλά παραμένει πάντα διαχρονικό και βαθιά κοινωνικοπολιτικό.

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης της ομάδας Διονύσης Βούλτσος, ευθύνεται για την απεγνωσμένη σκηνοθεσία του έργου. Την πειραγμένη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Δίπλας, ενώ τους χαλασμένους φωτισμούς ανέλαβε ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Τις ατσαλιές στο σκηνικό χώρο, τις χρεώθηκαν ο Μανώλης Στεφανουδάκης και ο Χαράλαμπος Κατραβάς. Όλη η ομάδα, τέλος, ανακάτεψε ξένες ντουλάπες, για να βρει κοστούμια.

Εμφανίζονται, κατά σειράν, επί σκηνής και πασχίζουν να ερμηνεύσουν τους ρόλους οι ηθοποιοί: Μάσιγκα Παπαϊωάννου, Μαριετίνα Βαρβαρίγου, Σπυριδούλα Θεοτοκάτου, Ανδρέας Τερζής, Κίρα Μουμλάντζε, Χαράλαμπος Κατραβάς, Κική Κουβαρά και Βασίλης Παπαδόπουλος.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο σκηνοθέτης είχε τη φαεινή ιδέα να ενσωματώσει στη δράση και ένα χορό από γάτες...Τη γατοσύναξη, λοιπόν, απαρτίζουν οι: Χρήστος Παπαμέτης, Δημήτρης Ραφτόπουλος, Μανώλης Στεφανουδάκης, Κίρα Μουμλάντζε, Ανδριάνα Γεωργίου, Γωγώ Τζιώρα και Βασίλης Παπαδόπουλος.

«Άστα, κλαύστα» επικρατεί και στις κονσόλες: Με την Αναστασία Ντρίζη στα φώτα και την Καλλιρρόη Τσώκου στον ήχο. Την αφίσα της παράστασης μουντζούρωσε ο Γιώργος Ζαφείρης.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να μας αποφύγετε, σας λέμε ότι θα παίζουμε στις 2 και 3 Μαϊου, στις 9.15 το βράδυ στο Θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη», στο κτίριο Βιολογίας.
* Πάτρα: Η αξεπέραστη «Φαύστα» του Μποστ στο Θ.Ο.Ε.Π.Π.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ EINAI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ