Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης - Σύνθημα "όχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά"

Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί κάνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Όπως κάθε χρόνο το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να τιμήσουν την μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως μπροστά από το κτίριο του φορέα.

Σε ανακοίνωση του τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η 1η Μάη γιορτάζεται ως Παγκόσμια ημέρα των Εργατών. Είναι ημέρα Μνήμης, Τιμής και  Αγώνα, για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων. Όσα εργασιακά δικαιώματα με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν εδώ και 100 χρόνια, οι νεοφιλελεύθερες και Τροϊκανές πολιτικές προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν και να καταργήσουν τα Συνδικάτα.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας τιμώντας τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη Δημοκρατία,  τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία  και την Ερινή  απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 1η Μάη 2014.
Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική: Ενότητα και αγώνας ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά.

Αγωνιζόμαστε και Απεργούμε:

* Για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές για την επαναφορά των κεκτημένων μας, την περιφρούρηση των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

* Για να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία - κατοχύρωση των θέσεων εργασίας.

* Κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των διαθεσιμοτήτων και των συγκαλυμμένων απολύσεων των εργαζομένων μέσω της κινητικότητας.

* Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.

* Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).

* Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

* Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.

* Για να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.

* Για να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και της καταδίωξης.

* Ανάπτυξη με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

Επιβάλλεται εδώ και τώρα να μπει τέλος στον αυταρχισμό και στην φτωχοποίηση. Με ενότητα  και αγώνα προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά».