Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους τρεις τηλεοπτικούς κηπουρούς

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους τρεις τηλεοπτικούς κηπουρούς, το Σάββατο 3 Μαΐου, από τις 10:00 το πρωί έως και τις 3:00 το μεσημέρι, για την μεγαλύτερη «Σχολική Κηπουρική» που έγινε ποτέ σε σχολείο της Αχαΐας.

«Οι Κηπουροί», Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και o Πατρινός Γιάννης Παναγιωτόπουλος, αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών και με την συμμετοχή μαθητών και γονέων του σχολείου, πρόκειται να μεταμορφώσουν τον προαύλιο χώρο σε έναν επίγειο παράδεισο όπου τα παιδιά θα περνούν ευχάριστα τις ώρες εκτός αίθουσας.

Ενώ οι τρεις κηπουροί θα πρασινίζουν το προαύλιο του σχολείου με κατασκευές όπως ολάνθιστα παρτέρια, δέντρα και άλλα φυτά, τα παιδιά θα τους βοηθούν ανά ομάδες, διότι παράλληλα θα εξελίσσονται στον χώρο του σχολείου παιχνίδια πλοήγησης από το καρναβαλικό πλήρωμα ΄94.

Οι μαθητές επίσης, θα αναλάβουν το bazaar λουλουδιών με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες των τάξεων. Το εικαστικό εργαστήρι θα αναλάβει τον στολισμό των παρτεριών και θα δημιουργήσει κατασκευές εν όψει της γιορτής της μητέρας.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας, χτίστηκε το 1986 υπό την προεδρία του Μιχαήλ Αλικανιώτη. Ήταν το πρώτο σχολείο της περιοχής και αυτό στάθηκε αφορμή να αναπτυχθεί η Παραλία Πατρών.

Σήμερα, θεωρείται ένα σύγχρονο σχολείο, χάρη των δράσεων και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Δήμος Πατρέων – Δασαρχείο Πατρέων οι οποίοι διέθεσαν μέρος των φυτών για τη συγκεκριμένη δράση.