Το χειρότερο πράγμα το πρωί και ειδικά με τέτοιο κρύο είναι να σηκωθείς από τα ζεστά σου παπλώματα και να ετοιμαστείς για τη δουλειά.
Είναι το πιο βάναυσο πράγμα που μπορεί να σου ζητήσει κάποιος, και ειδικά κάτι τέτοιες μέρες θυμάσαι τα βασανιστήρια που πέρναγες μικρός για να ξυπνήσεις για το σχολείο.Πάρε μερικές ιδέες για να μπορείς να ξυπνάς το πρωί και να μη σε πλακώνει το πάπλωμα:

1. Πρόσεξε την υγεία σου. Η υπνηλία και η τάση σου να κοιμάσαι το πρωί μπορεί να οφείλεται στη διατροφή σου ή σε κάποια διαταραχή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα με το να το τσεκάρεις σ’ ένα γιατρό.

2. Μια ζεστή κούπα καφέ δίπλα από το κρεβάτι σου θα σε κάνει να πηδήξεις από το κρεβάτι. Αυτό βέβαια προϋποθέτει όμως πως θα υπάρχει κάποιος να στον ετοιμάσει και φυσικά ότι και το πρόσωπο θα ξυπνάει πριν από σένα για να σε σερβίρει. Αν το πετύχεις, θα 'σαι πασάς.

3. Βάλε το ξυπνητήρι σε καίρια θέση. Ποια είναι αυτή; Όχι βέβαια δίπλα από το κρεβάτι σου, αλλά στο απέναντι έπιπλο για να αναγκαστείς το πρωί να σηκωθείς για να το κλείσεις!

4. Μη πιεις καφεΐνη ή αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ. Ο καφές ή ροφήματα που περιέχουν καφεϊνη θα σε βάλουν σε μπελάδες βραδιάτικα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσεις τον ύπνο σου, γι’ αυτό απόφυγέ τα.

5. Και μη νομίζεις πως το πρωινό ξύπνημα δεν θέλει άσκηση. Δοκίμασε να ξαπλώνεις με κλειστά φώτα και να χτυπά το ξυπνητήρι. Σηκώνεσαι σε κλάσματα δευτερολέπτου και επαναλαμβάνεις.